Οι νονοί «δείχνουν» νέο παραδικαστικό κύκλωμα

Στοιχεία για τη δράση ενός νέου παραδικαστικού κυκλώματος με προσπάθειες «εξαγοράς» δικαστών και σειρά παράτυπων ενεργειών δικηγόρων, φέρεται να προκύπτουν από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των 217 νονών της νύχτας που αποκαλύφθηκε, μετά από τριετή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Στοιχεία για τη δράση ενός νέου παραδικαστικού κυκλώματος με προσπάθειες «εξαγοράς» δικαστών και σειρά παράτυπων ενεργειών δικηγόρων, φέρεται να προκύπτουν από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των 217 νονών της νύχτας που αποκαλύφθηκε, μετά από τριετή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε σειρά καταγεγραμμένων συνομιλιών ακούγονται δικηγόροι να μιλούν με πελάτες τους, μέλη των κυκλωμάτων, σχετικά με το «πώς» και με «ποιά ανταλλάγματα» θα εξασφαλίσουν ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις για παλαιότερες εκκρεμότητές τους.

Στις συνομιλίες ακούγονται δικηγόροι να υπόσχονται διαμεσολαβήσεις σε δικαστές έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και να αναφέρουν λεπτομέρειες για τον τρόπο παράδοσης των χρημάτων. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για «ένα ιδιαίτερα σημαντικό υλικό για ενέργειες δικηγόρων και δικαστών που πρέπει να αξιολογηθεί από τις ανακριτικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση των εκβιαστών».

«Ξεχωριστή έρευνα»

Συνολικά στη δικογραφία για τη δράση των 217 νονών έχουν καταγραφεί περίπου 230.000 συνομιλίες εμπλεκομένων από τις οποίες οι περίπου 7.000 έχουν απομαγνητοφωνηθεί.

Οπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «σε πολλές από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αλλά και σε εκατοντάδες άλλες που έχουν απλώς καταγραφεί στα 142 CD με το ηχητικό υλικό, υπάρχουν παράτυπες συνενοήσεις δικηγόρων και ποινικών με αντικείμενο τη θετική γι’ αυτούς έκβαση, δικών για προγενέστερες παράνομες ενέργειες τους. Μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του υλικού μνημονεύουμε στη δικογραφία. Ο δικός μας στόχος ήταν να εξαρθρώσουμε τα κυκλώματα των εκβιαστών. Αυτά που διαμείβονται για προσπάθεια επηρεασμού δικαστών ή για ύποπτες δικαστικές αποφάσεις είναι πλέον θέμα για το οποίο πρέπει να γίνει ξεχωριστή δικαστική έρευνα».

«»Μιλημένη» έδρα»

Στο διαβιβαστικό του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που συντάχθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2011, μνημονεύεται η δράση ενός 40χρονου ποινικού. Οπως αναφέρεται «το συγκεκριμένο άτομο σε συνομιλίες που έχει με άγνωστο συγκατηγορούμενό του (τα στοιχεία του οποίου δεν κατόρθωσαν να εξακριβωθούν) εκείνος του αναφέρει πως έχει κανονίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της έδρας. Επίσης σε συνομιλία με άγνωστο άτομο του αναφέρει ότι η τακτική που θα ακολουθήσει στο εν λόγω δικαστήριο θα είναι η παράσταση του χωρίς δικηγόρο – ένεκα της απεργίας – καθώς όπως δεν θέλει να ζητήσει αναβολή γιατί η σύνθεση της έδρας, όπως αναφέρει, είναι «μιλημένη»».

Παρόμοιες συνομιλίες φέρεται να υπάρχουν και ανάμεσα σε άλλους κατηγορούμενους και δικηγόρους, χωρίς να περιέχονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. Παραλληλα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έχει συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία για δικηγόρο του Αγρινίου στον οποίο αποδίδεται το αδίκημα της απιστίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος δικηγόρος συνενοήθηκε με μπράβους της περιοχής προκειμένου να παραπλανήσουν τις δικαστικές κι αστυνομικές αρχές για μια υπόθεση ένοπλης συμπλοκής μεταξύ συμμοριών. Μάλιστα φρόντισε ώστε ένας εκ των τραυματιών αυτής της συμπλοκής να δηλώσει ότι… αυτοτραυματίσθηκε!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk