Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της Καβάλας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και έφτασε στις 14 νίκες σε ισάριθμα ματς στο γήπεδό του και πλέον του απομένει ακόμη ένα, αυτό με τη Λάρισα, για να έχει το απόλυτο στην έδρα του. Έμεινε πίσω η Καβάλα στην προσπάθειά της να μπει στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς με τον Ριέρα και κυρίως τον Μιραλάς να κάνουν ατομικές προσπάθειες από τα πλάγια, για να διασπάσουν την άμυνα της Καβάλας που είχε κλειστεί από την αρχή στην περιοχή της. Ο Βέλγος είχε καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ αλλά στο 10′ τον έκοψε ο Ρίος, στο 21′ το διαγώνιο σουτ του πέρασε άουτ και στο 24′ το σουτ που έκανε στην κίνηση δεν βρήκε ούτε αυτή τη φορά στόχο.

Στο 25′ Ο Μανιάτης βρήκε τον Μιραλάς μέσα στην περιοχή, εκείνος έκοψε από αριστερά προς τα δεξιά κάνοντας 2-3 προσποιήσεις και σούταρε, αλλά ο Γκαλίνοβιτς με τα πόδια του είπε «όχι».

Μέχρι το 38′ η Καβάλα δεν είχε κάνει κάτι το αξιοσημείωτο αλλά στο συγκεκριμένο λεπτό ζήτησε πέναλτι σε γύρισμα του Ντικρόκ. Ο Ουρτάδο ήταν μεν κοντά στον αντίπαλό του αλλά άπλωσε το χέρι του και έδιωξε την μπάλα, με τον διαιτητή να θεωρεί λανθασμένα ότι πρόκειται για ακούσια ενέργεια.

Η συνέχεια ανήκε και πάλι στον Ολυμπιακό. Στο 44′ Ο Ριέρα βγήκε στην αντεπίθεση και πάσαρε αριστερά στον Τζιμπούρ, ο οποίος έκανε κακό κοντρόλ σε πολύ καλή θέση και έτσι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στέλνοντας την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους το γεγονός ότι σε κάθε επαφή του αρχηγού του Ολυμπιακού, Ντουντού, ο κόσμος αποδοκίμαζε τον Βραζιλιάνος, δείχνοντας ότι ενοχλήθηκε για τις δηλώσεις του σε ΜΜΕ της πατρίδας του, όπου έδωσε δίκιο στον Σισέ για όσα έγιναν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ. Αυτό το σκηνικό διατηρήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, αφού στο 58′ ο Φουστέρ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, έπειτα από πολύ ωραίο γύρισμα του Χολέμπας.

Πέντε λεπτά αργότερα (63′) η Καβάλα κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Νικουλάε, ο οποίος στην πρώτη ευκαιρία της Καβάλας στο δεύτερο μέρος, πήδηξε πιο ψηλά από όλους στην καρδιά της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μέγκερι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Το γκολ της Καβάλας μάλλον εκνεύρισε τους γηπεδούχους οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα. Στο 65′ Ο Μανιάτης έκξανε την σέντρα από αριστερά, ο Τζιμπούρ πετάχτηκε πρώτος στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά που θύμισε… Κοβάσεβιτς, νίκησε τον Γκαλίνοβιτς επαναφέροντας την… τάξη στο Καραϊσκάκη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ξαναχτύπησε με τον Μιραλάς να σημειώνει το 14ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Ο Βέλγος πήρε την κάθετη από τον Φουστέρ και ξεπέρασε και τον Γκαλίνοβιτς, για να κάνει σε άδειο τέρμα το πλασέ για το 3-1, «κλειδώνοντας» κάπου εκεί το ματς για τους γηπεδούχους, που έφτασαν στις 14 νίκες στο γήπεδό τους, παραμένοντας αήττητοι στο Φάληρο.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Ολυμπιακό να έχει πάντα την κατοχή της μπάλας και την Καβάλα να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει κινδύνους.

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν στο τέλος του αγώνα μερικές ακόμη ευκαιρίες κυρίως με τον Μπράβο, ο οποίος στο τελικό σουτ ενήργησε ως αμυντικός. Ο Φετφατχίδης που μπήκε ως αλλαγή είχε δύο άστοχα σουτ ωστόσο κατάφερε να δώσει λίγη ζωντάνια στους γηπεδούχους που μετά το 3-1 χαλάρωσαν.

Ως το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και οι οπαδοί του Ολυμπιακού πανηγύρισαν το 14/14 στο «κάστρο» της ομάδας τους που παραμένει απόρθητο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγκερι, Μοδέστο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Ουρτάδο, Ριέρα (82′ Μπράβο), Φουστέρ (76′ Φετφατζίδης), Ντουντού, Τζιμπούρ (68′ Ζαϊρί), Μιραλάς

ΚΑΒΑΛΑ:Γκαλίνοβιτς, Θεοδωρέλλης, Τόμασιτς, Ντικρόκ, Χργκοβιτς, Νικουλάε (81′ Ογκμπέτσε), Ντιέ, Αμπντούν, Ρίος (68′ Βουτσίσεβιτς ), Ονουάτσι, Φερτζέλ (76′ Περεϊρίνια)