Ο Αρης παίζοντας με δέκα παίκτες από το 40’ κατάφερε να ανατρέψει το 1-0 χάρη στα γκολ των Κόκε (44’) και Λαζαρίδη (65’) και να πάρει το πολύτιμο τρίποντο που τον κρατάει ακόμα στο κόλπο για τα play off. Ελπίδες για παραμονή έχει και ο Αστέρας παρά την ήττα του. Το γκολ των γηπεδούχων, που έχασαν και πέναλτι στο 90′ με τον Μπαστία, ο Ορόθκο στο 35′. Με δέκα παίκτες τελείωσε το παιχνίδι και το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη, που έχασε στο 85′ τον Φρανκού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτή ήταν η 5η εφετινή εκτός έδρας νίκης για τον Αρη, που πλέον μετράει 39 βαθμούς σε 28 παιχνίδια. Οι Κίτρινοι, ωστόσο αν και κατάφεραν να πάρουν τους τρεις πόντους στην έδρα του Αστέρα, παραμένουν πέντε βαθμούς πίσω από τον πέμπτο Ολυμπιακό Βόλου .

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες, παρέμειναν στην 14η θέση με 28 βαθμούς σε 28 αγώνες. Οι γηπεδούχοι του Παύλου Δερμιτζάκη, όμως, διατηρούν ακόμη ελπίδες παραμονής, καθώς βρίσκονται μόλις δύο βαθμούς πίσω από Ατρόμητο και Κέρκυρα που είναι στην 13η θέση.

Πολλά λάθη…

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, ωστόσο υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση στα καρέ του Αρη.Χαρακτηριστικό είναι πως στα πρώτα 25 λεπτά, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μία φάση στις δύο εστίες.

Πίεση και γκολ από τον Αστέρα

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού έγινε στο 27’, όταν ο Ροτζέριο, μετά από σέντρα του Φρανκού έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Αρη, με τον Ρονάλντο Γκιάρο να απομακρύνει την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή. Η φάση, ωστόσο είχε ξεκινήσει από χέρι του Ουντόζι, ο οποίος πεσμένος στο έδαφος έδωσε… πάσα στον Φρανκού.

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πετυχαίνουν γκολ, το οποίο, όμως, ο Κωνσταντινέας ακύρωσε, καθώς όπως έδειξε χαρακτηριστικά ο Μπαρτολίνι έχει κάνει επιθετικό φάουλ. Στα replay πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει φάουλ.Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχιζε να πιέζει και στο 35’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ορόθκο, έπειτα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ουριμπάρι, βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι.

Με δέκα αλλά… ισοφάρισε ο Αρης

Λίγο αργότερα, ο τεχνικός των Κίτρινων, Σάκης Τσιώλης, πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Καζναφέρη στην θέση του Σακάτα, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι στο 40’ έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Καστίγιο δέχτηκε την κόκκινη κάρτα από τον Κωνσταντινέα, καθώς πάτησε με δύναμη τον Μπαστία.

Το επεισοδιακό δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, έκλεισε με τον Κόκε να κερδίζει πέναλτι στο 43’ μετά από σπρώξιμο του Μπαρτολίνι. Ο Ισπανός επιθετικός του Αρη, δεν αστόχησε ισοφαρίζοντας για την ομάδα του σε 1-1.

Μπήκαν δυνατά οι Αρκάδες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ευκαιρία του Μπαστία. Ο μέσος του Αστέρα πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Ουριμπάρι, η μπάλα, όμως, κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χουάνμα.Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μία καλή ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Ροτζέριο σούταρε έξω από την περιοχή του Αρη, η μπάλα κόντραρε, με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να αντιδράει σωστά και να απομακρύνει.

Ευκαιρίες εσείς; Γκολ εμείς

Οι Αρκάδες έχαναν τις ευκαιρίες οι Θεσσαλονικείς, όμως, ήταν αυτοί που έβαλαν το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι έπειτα από σέντρα του Πορτίγια. που είχε περάσει λίγο πριν στο γήπεδο, έκαναν το 2-1 με τον Λαζαρίδη.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης, εμφανώς απογοητευμένος, προσπάθησε με τις αλλαγές των Φορτούνη, Αρσενίεβιτς και Παπαζογλου να δώσει μια επιθετική νότα στην ομάδα του, ωστόσο ο Αρης είχε κλείσει καλά τα καρέ του. Οι γηπεδούχοι έμειναν και αυτοί με δέκα παίκτες, όταν στο 84’ ο Κωνσταντινίδης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Φρανκού για θέατρο.

Χουάνμα και νίκη για τον Αρη

Την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν έχασαν στο 90’ οι Αρκάδες, όταν κέρδισαν πέναλτι σε πέσιμο του Μπαρτολίνι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαστία, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα πάνω στον Χουάνμα.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Ρουμπίλ, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης (72′ Φορτούνης), Φρανκού, Ροζέριο (78′ Παπάζογλου), Ουντότζι (60′ Αρσενίεβιτς), Ματούσιακ

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Χουανμά, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Φατί, Τόχα, Καστίγιο, Σακάτα (38′ Καζναφέρης), Κόκε (71′ Μενδρινός), Τσέζαρεκ (57′ Πορτίγια)

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τρίπολης