«Οταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και υπάρχει πρόβλημα,πάντα απαιτείς να ανακαλύπτεις έναν μεγάλο εχθρό. Συνήθως καταφεύγεις σε θεωρίες συνωμοσίας. Είναι πιο βολικές και σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση,ενώ είναι εύκολα αποδεκτές από τη μάζα». Με αυτή τη φράση, κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή σχολίαζε στο «Βήμα» την επιλογή του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά να καταφύγει σε θεωρίες συνωμοσίας.
Πολλοί βουλευτές της ΝΔ αναρωτήθηκαν τον λόγο που τον ώθησε στη συγκεκριμένη ενέργεια και κυρίως γιατί επέλεξε στην παρούσα χρονική στιγμή να επιτεθεί κατά πάντων. Σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ο στόχος ήταν σαφής, αφού, όπως λένε, είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση εξωθεσμικών παραγόντων που θέλουν να πλήξουν τη ΝΔ.
Η απάντηση που δίνουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά δεν ικανοποιεί πολλούς βουλευτές που θεωρούν ότι η κίνηση του προέδρου της ΝΔ είναι ένα άλλοθι για την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα. Αλλοι επεσήμαναν ότι με την επίκληση «αόρατων εχθρών» είχε στόχο να συσπειρώσει την εκλογική βάση, που είναι ακόμη διστακτική έναντι του ιδίου, ενώ ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θυμός για τις κυβερνήσεις Καραμανλή.
Τι θέλησε να κάνει; Να στείλει σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δεν θα δεχθεί συγκυβέρνηση με το ΠαΣοΚ, αλλά και συμπράξεις με όσους υποστηρίζουν το μνημόνιο (εννοώντας τον ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη και τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ).
Γι΄ αυτό και είπε ότι δεν θα συναινέσει σε «θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις» και παράλληλα έδειξε ότι θα σκληρύνει η γραμμή του κόμματος και κυρίως του ιδίου προσωπικά, έναντι όσων τον πιέζουν να «βάλει πλάτη» και να στηρίξει σε δύσκολες αποφάσεις την κυβέρνηση, εν όψει και της ψήφισης του Συμφώνου για το Ευρώ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνει, όπως λέει σε συνομιλητές του, μια συστηματική επιχεί ρηση υπονόμευσής του και αποδυνάμωσής του.
Στον στενό περίγυρό του είναι «οπαδοί» της θεωρίας Μπους ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας», άποψη που ασπάζεται και ο ίδιος. Γι΄ αυτό και αποφάσισε τις επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Εξάλλου ο ίδιος είχε εξοργιστεί όταν ήταν στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με ευρωπαίους παράγοντες και στη σύνοδο του ΕΛΚ και πληροφορήθηκε ότι σε σύσκεψη των τομεαρχών, υπό τον Γραμματέα της ΚΟ κ. Κ.Τασούλα, διατυπώθηκαν ενστάσεις για την ηγετική ομάδα και τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Η δημοσιότητα που έλαβε η σύσκεψη και η αποκάλυψη- και από το Βήμα online- όσων ειπώθηκαν ενόχλησαν σφόδρα την ηγεσία, που θεώρησε ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύθηκε και επισκιάστηκε το τετραήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες, το οποίο στη ΝΔ θεώρησαν ιδιαίτερα θετικό.
Η σύσκεψη αυτή ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Ο ίδιος και οι επιτελείς του έβλεπαν με δυσπιστία και με επιφυλακτικότητα κάθε κίνηση βουλευτών. Οποιαδήποτε διαφορετική άποψη «ποινικοποιείται» και ασκείται αφόρητη πίεση. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, με την παρέμβαση του κ. Σ.Χατζηγάκη και της κυρίας Ελσας Παπαδημητρίου, κάποιοι εκ των επιτελών του κ. Σαμαρά είδαν να εξελίσσεται και πάλι ένα νέο σχέδιο υπονόμευσής του. Προς νουθεσία, έγιναν τα αναγκαία τηλεφωνήματα, δόθηκε γραμμή σε φιλικά ΜΜΕ αλλά και blogs να καυτηριαστούν και να αποδοκιμαστούν τέτοιες κινήσεις, ώστε να λάβουν το μήνυμα και οι άλλοι βουλευτές για την επόμενη φορά.
Τα πολλά αρνητικά δημοσιεύματα για τη σύσκεψη απλά ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις συχνές επιθέσεις από τα ΜΜΕ, τα οποία θεωρεί ότι τον πολεμούν με κάθε ευκαιρία, και δεν διστάζει να μιλήσει για «σύστημα ΠαΣοΚ». Αυτό επικαλέστηκαν από το επιτελείο του ακόμη και προχθές, όταν είπε στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ότι «σε εσάς βλέπω τον πρώην Πρωθυπουργό». Η αναταραχή που προκλήθηκε, καθώς πολλοί είδαν αιχμή για τον κ. Καραμανλή, χρεώθηκε στο «σύστημα ΠαΣοΚ» και στα «παπαγαλάκια» του στα ΜΜΕ, όπως είπαν χαρακτηριστικά «σαμαρικοί» βουλευτές.
Επίσης, το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαμαράς δυσανασχετεί όταν βλέπει αρνητικές δημοσκοπήσεις, τη ΝΔ καθηλωμένη και τον ΛΑΟΣ ενισχυμένο, ενώ οργίζεται όταν διαβάζει αρθρογράφους να τον εγκαλούν γιατί δεν αποδέχεται να στηρίξει την κυβέρνηση και δεν συναινεί στην εθνική προσπάθεια. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε ψυχρότητα του κ. Σαμαρά το τελευταίο διάστημα με κεντροδεξιά εφημερίδα που υπεραμύνεται της ανάγκης για εθνική συνεννόηση με επίμονη αρθρογραφία. Ο ίδιος πιστεύει, όπως και οι τακτικοί του συνομιλητές που ανήκουν στη «σκληρή ομάδα», ότι ορισμένα κέντρα θέλουν να τον «παγιδεύσουν» να στηρίξει την κυβέρνηση στη «μνημονιακή» πολιτική της, όπως τη χαρακτηρίζει.
Λόγω αυτής της άποψής του στόχευσε κατά διαφόρων κέντρων, τα οποία δεν κατονόμασε, που μεθοδεύουν εξωθεσμικές λύσεις και υπονομεύουν το έργο του. Θεωρεί ότι διαστρεβλώνονται συστηματικά οι θέσεις της ΝΔ και επιμένει ότι παραπλανούνται οι πολίτες με «διάφορα μυθεύματα που συστηματικά προωθούνται», ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που στελέχη της ηγετικής ομάδας έχουν στοχοποιήσει ακόμη και δημοσιογράφους, εγκαλώντας τους για όσα γράφουν ή λένε.
Αποστάσεις από τις θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύσσει η ηγετική ομάδα της ΝΔ λαμβάνουν μια σειρά κορυφαίων στελεχών, παρά το γεγονός ότι αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημόσια. Πολλοί εμφανίζονται αρκετά πιο ψύχραιμοι στις αναλύσεις τους και απορρίπτουν τα περί «κέντρων» που προωθούν την αποσταθεροποίηση του κόμματός του και σημειώνουν με έμφαση ότι απαιτείται διαφορετική πολιτική από την ηγεσία του κόμματος.
Πολλά στελέχη της ΝΔ που δεν ανήκουν στον ηγετικό πυρήνα της κομματικής εξουσίας επισημαίνουν ότι οι θεωρίες συνωμοσίας είναι εξαιρετικά γοητευτικές, παρά το γεγονός ότι είναι ανορθολογικές και εξωπραγματικές. Σπεύδουν όμως να τονίσουν ότι μπορεί η συνωμοσιολογία να αποτελεί την εύκολη λύση και να έχει απήχηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε σχετική θεωρία μπορεί να γίνει εύκολα πιστευτή και ότι αυτομάτως είναι γοητευτική. Πολλοί μιλάνε για «αψυχολόγητη» και «ακατανόητη» ενέργεια του κ. Σαμαρά και λένε ότι αυτή μπορεί να τον βλάψει μακροπρόθεσμα.
Ποια είναι όμως τα κέντρα που θέτουν εμπόδια στον δρόμο της ΝΔ και δεν αφήνουν την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκολλήσει από τον… «δημοσκοπικό βάλτο»; Δημοσίως, όπως είναι λογικό, αποφεύγουν να εξειδικεύσουν τι ακριβώς εννοεί ο κ. Σαμαράς και επισήμως τηρούν σιγήν ιχθύος.
Ωστόσο στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους αναφέρονται γενικά και αόριστα σε επιχειρηματικά, πολιτικά, ακόμη και διπλωματικά συμφέροντα που στόχο έχουν να περιορίσουν την απήχηση των προτάσεων της ΝΔ και να αποδυναμώσουν την όποια επιρροή του κ. Σαμαρά.
Ορισμένοι συνεργάτες του μιλάνε αόριστα για τον επιχειρηματικό κόσμο που θέλει εθνική συναίνεση και να στηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Μάλιστα δεν διστάζουν να αναφερθούν και σε διπλωματικές αντιπροσωπείες, χωρών εντός και εκτός ΕΕ, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν λένε σε ποιες συγκεκριμένες αναφέρονται. Απλά, ο καθένας μπορεί να κάνει τους συνειρμούς που θέλει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούνται τις θεωρίες συνωμοσίας. Η ήττα του κ. Καραμανλή στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ενίσχυσε στο «γαλάζιο» στρατόπεδο τη συνωμοσιολογία και πολλοί ασπάστηκαν τη θεωρία που υπέδειξε ως υπαίτιους για την «πτώση» του Καραμανλή τα ξένα συμφέροντα, τις ΗΠΑ και άλλες… σκοτεινές δυνάμεις. Ως «ατράνταχτα στοιχεία» από τους «καραμανλικούς» προβάλλονται- ακόμη και σήμερα παρασκηνιακά- η συμφωνία με τους Ρώσους για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, το βέτο στα Σκόπια και άλλα εθνικοπατριωτικά. «Κάποιοι προσπαθούν,υστερόβου λα και άκομψα, να εμφα νίσουν δήθεν προβλήματα, ανύπαρκτα προβλήματα,στη Νέα Δημοκρατία,για να στερήσουν τη χώρα από μιαν ισχυρή και αυτοδύναμη εναλλακ τική λύση.Ξέρω γιατί το κάνουν…» δήλωσε πριν από λίγε ς μέρες ο κ. Αντ.Σαμαράς ανακαλώντας μνήμες…«Μπαϊρακ τάρη».Στο γνωστό σουβ λατζήδικο του Μοναστηρακίου τον Οκτώβριο του 2004 σε συνάντηση με βουλευτές της ΝΔ ο τότε πρωθυπουργός κ.Κ. Καραμανλής είχε πει: «Πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίε ς κυβερνούν αυτόν τον τόπ ο που αν τους αντιμετωπίσει κανείς,τότε ο τόπος μπορεί να κυβερνηθεί».
Το δόγμα «πέντε κόμματα, δύο πολιτικές» που φαίνεται ότι υιοθετούν στη ΝΔ προκαλεί εσωτερικούς τριγμούς και γκρίνιες σε ομάδα τομεαρχών, παρά την προσπάθεια του κ. Αντ. Σαμαρά και της ηγετικής ομάδας να εμφανίσουν προς τα έξω μια εικόνα αρμονίας. Από τη μια πλευρά υπάρχει η πολιτική της ΝΔ και από την άλλη βρίσκονται τα άλλα τέσσερα κόμματα του Κοινοβουλίου, το ΠαΣοΚ, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι «σαμαρικοί» αγνοούν πλήρως τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Η σκληρή «γραμμή ΠΑΜΕ» που ακολουθούν οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές και η αντιμνημονιακή ρητορική του κόμματος, σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική καθίζηση της ΝΔ, αλλά και το γεγονός ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον κ. Σαμαρά και μια κλειστή ομάδα συνεργατών του, επιτείνουν τη σύγχυση στις τάξεις της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μπορεί ο κ. Σαμαράς να εμφανίστηκε στη Βουλή προ ημερών επί περίπου τέσσερις ώρες και να ήπιε καφέ στο καφενείο με τους «γαλάζιους» βουλευτές, ο τρόπος όμως με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι βουλευτές και οι τομεάρχες αναδεικνύει το άγχος που υπάρχει στην ηγετική ομάδα. Η πρόσφατη σύσκεψη των τομεαρχών, όπου διατυπώθηκαν σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας του κόματος, ήταν ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ. Η ηγετική ομάδα έσπευσε εξαρχής να διαψεύσει ότιυπήρχε ένταση και ορισμένοι τομεάρχες προχώρησαν σε δημόσιες δηλώσεις «μετανοίας», παρά το γεγονός ότι άλλα είπαν στη σύσκεψη. Κανένας δεν αμφισβητεί την αρχηγία του κ. Σαμαρά, αλλά διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις για τη στρατηγική του κόμματος, τον τρόπο λήψης αποφάσεων και τη σύνθεση της ηγετικής ομάδας. Αυτά λένε κατ΄ ιδίαν οι περισσότεροι τομεάρχες, ανεξαρτήτως του αν, είτε δημόσια είτε συνομιλώντας με τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά, λένε άλλα. Πολλοί βουλευτές με τη στάση τους θέλουν να δείξουν ότι δεν είναι δεδομένοι, διεκδικούν ρόλο και να μην είναι απλοί παρατηρητές, ενώ ασπάζονται την άποψη περί διαχωριστικών γραμμών σε ιδεολογικά ζητήματα. Αν και απορρίπτουν την «εφ΄ όλης της ύλης αναμέτρηση», υιοθετούν τον ασφαλή… ανταρτοπόλεμο με… σποραδικά πυρά είτε σε συσκέψεις είτε στα ΜΜΕ.
Ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει τις επό μενες εβδομάδες, κυρίως μετά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος (του λεγομένου και «Ζάππειο ΙΙ») στις αρχές Μαΐου, να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα. Προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η απόφαση για την προκήρυξη προγραμματικού συνεδρίου. Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην ΚΟ της ΝΔ από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και κυρίως διότι το κόμμα παραμένει καθηλωμένο, παρά τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης. Μάλιστα η προχθεσινή μέτρηση της εταιρείας Μetron Αnalysis ανέδειξε το πρόβλημα της ΝΔ καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πτώση των ποσοστών του κόμματος (19,8% από 21% στην πρόθεση ψήφου).
Παρά τις ενέσεις ηθικού από την κομματική ηγεσία ότι το κλίμα σταδιακά αναστρέφεται υπέρ της ΝΔ, γίνεται μεγάλη συζήτηση μεταξύ των βουλευτών για τα αίτια που διατηρούν την αξιωματική αντιπολίτευση σε δυσμενέστερη θέση από το ΠαΣοΚ. Ηδη πολλά στελέχη σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους θέτουν ευθέως το θέμα άμεσων διορθωτικών κινήσεων τόσο σε επίπεδο στρατηγικής (εκφράζονται ενστάσεις για την ορθότητά της) όσο και για τη βελτίωση της εικόνας της ΝΔ.
Πολλοί στην ΚΟ της ΝΔ επισημαίνουν ότι πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν φοβάται και δεν ασπάζεται τη λογική του «ώριμου φρούτου» που έχει αποκηρύξει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Κυρίως λένε ότι πρέπει να πείσει πως διαθέτει αξιόπιστη και εναλλακτική κυβερνητική πρόταση και- γιατί όχι; – να ζητήσει εκλογές.
Φωτιά πήγε να ανάψει στη ΝΔ προχθές καθώς μια μη ακριβής διατύπωση, όπως ερμηνεύθηκε αρμοδίως, του κ. Αντ.Σαμαρά θεωρήθηκε αιχμή κατά του τέως πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή προκαλώντας ποικίλα σχόλια και ερμηνείες. Στην προτροπή του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να ξεφύγει από το παρελθόν και να μην υπερασπίζεται τον κ. Καραμανλή με τον οποίο ταυτίζεται απάντησε: «Είπατε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Εγώ σε σας βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό». Η φράση του κ. Σαμαρά προκάλεσε αίσθηση, ενώ αρκετοί και εντός ΝΔ έσπευσαν να την ερμηνεύσουν ως αιχμή κατά του κ. Καραμανλή.
Τη «φωτιά» έσβησαν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και αρμόδιοι κομματικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες της ΝΔ. «Καμία σχέση με αυτό που καταλάβατε.Καμία αιχμή δεν υπήρχε.
Δεν εννοούσα τον Καραμανλή αλλά τον Παπανδρέου» είπε ο κ. Σαμαράς σε δημοσιογράφους και συνεργάτες του έλεγαν ότι εννοούσε πως ο κ. Παπανδρέου παρέρχεται.
Αν και από την πλευρά του κ. Καραμανλή έλεγαν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα», πολλοί στην ΚΟ και ειδικά υποστηρικτές του κ. Σαμαρά αρχίζουν να γκρινιάζουν λέγοντας ότι το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ τούς καταδιώκει. Μάλιστα έσπευδαν να αναφερθούν στον «γαλάζιο» υπουργό με τα 178 εκατ. ευρώ, το θέμα των υποβρυχίων, τα πόθεν έσχες στελεχών (πρώην υπουργών) κτλ. «Δεν θα ησυχάσουμε. Η περίοδος αυτή μας καταδιώκει και πρέπει να κοπεί οριστικά κάθε σχέση με τα αρνητικά εκείνης της διακυβέρνησης» λένε «σκληροπυρηνικοί» βουλευτές που στηρίζουν τον κ. Σαμαρά. Ηδη άρχισαν και πάλι οι αναφορές-προτροπές να κάνει την υπέρβαση ο κ. Σαμαράς και να «πάρει τη ρομφαία της κάθαρσης», όπως λένε χαρακτηριστικά, και να καθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο. Προ ημερών, μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία, ο κ. Σαμαράς είπε πως αντιλαμβάνεται τις μνήμες και τους δισταγμούς του απλού πολίτη, φράση που θεωρήθηκε αιχμή για τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Την επομένη το μήνυμα από την καραμανλική πτέρυγα ήταν και ηχηρό και σαφές προς όσους βουλευτές, κυρίως «σαμαρικούς», και στελέχη της ΝΔ επιμένουν να διακινούν στο «γαλάζιο» παρασκήνιο ότι ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται για πολιτική… αποστρατεία. «Ο Καραμανλής είναι βουλευτής της Θεσσαλονίκης από το 1989 και ξέρετε ότι την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι Θεσσαλονικείς από την πρώτη ημέρα την τιμά. Και θα εξακολουθήσει να την τιμά» τόνισε ο βουλευτής και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος.
Με αυτή την παρέμβαση του στενού του συνεργάτη, ο κ. Καραμανλής-ο οποίος συναντά καθημερινά στελέχη και βουλευτές, νυν και πρώην, όπως πρόσφατα τους κκ. Ευ. Μεϊμαράκη, Ν. Κακλαμάνη, Θ. Ρουσόπουλο, Π. Μολυβιάτη, Αρ. Σπηλιωτόπουλο κ.ά.- ξεκαθάρισε ότι δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί από την πολιτική. Παράλληλα οι «καραμανλικοί» επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία ότι η ΝΔ δεν πρέπει να κουβαλάει κανένα ενοχικό σύνδρομο και να σταματήσει η συζήτηση για τη διακυβέρνηση Καραμανλή αφού αυτή τη στιγμή κρίνεται η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Σε θεωρίες συνωμοσίας ποντάρει τώρα ο Σαμαράς
Αόρατους εχθρούς και σκοτεινά κέντρα που τον υπονομεύουν βλέπει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς, στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει την εσωκομματική παρασκηνιακή κριτική που δέχεται για τη στρατηγική του κόμματος. Παράλληλα, καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας, αγαπημένο είδος στη δεξιά παράταξη όταν υπάρχουν προβλήματα, για να δικαιολογήσει την κακή κατάσταση του κόμματός του, αλλά και τα ποσοστά της ΝΔ που παραμένουν καθηλωμένα. Πολλοί, κυρίως εντός του κόμματος, έμειναν εμβρόντητοι όταν τον άκουσαν την περασμένη Τρίτη, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, να καταγγέλλει- επικαλούμενος άγνωστες δυνάμεις, τις οποίες δεν κατονόμασε- την επιχείρηση εμφάνισης δήθεν ανύπαρκτων προβλημάτων. Με «όπλο» του τη... συνωμοσιολογία, επιμένει ότι διαστρεβλώνονται και αποκρύπτονται από τα ΜΜΕ οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αόρατους εχθρούς και σκοτεινά κέντρα που τον υπονομεύουν βλέπει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς, στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει την εσωκομματική παρασκηνιακή κριτική που δέχεται για τη στρατηγική του κόμματος. Παράλληλα, καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας, αγαπημένο είδος στη δεξιά παράταξη όταν υπάρχουν προβλήματα, για να δικαιολογήσει την κακή κατάσταση του κόμματός του, αλλά και τα ποσοστά της ΝΔ που παραμένουν καθηλωμένα. Πολλοί, κυρίως εντός του κόμματος, έμειναν εμβρόντητοι όταν τον άκουσαν την περασμένη Τρίτη, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, να καταγγέλλει- επικαλούμενος άγνωστες δυνάμεις, τις οποίες δεν κατονόμασε- την επιχείρηση εμφάνισης δήθεν ανύπαρκτων προβλημάτων. Με «όπλο» του τη... συνωμοσιολογία, επιμένει ότι διαστρεβλώνονται και αποκρύπτονται από τα ΜΜΕ οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.