Οι οπαδοί τους ζουν και αναπνέουν για τον τελικό Κυπέλλου της 30ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο μέχρι τότε μεσολαβούν τρία ματς πρωταθλήματος. Σαφώς πιο οριακά για τον Ατρόμητο ο οποίος απειλείται με υποβιβασμό στη β΄εθνική κατηγορία, αλλά και για την ΑΕΚ οι ημέρες της υπομονής έχουν περάσει προ πολλού μετά την «εξάρα» από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν την Κυριακή (3/3, 19.00) στο γήπεδο που θα μονομαχήσουν και για την κούπα του κυπελλούχου Ελλάδας,με τον Ατρόμητο να βρίσκεται σε σαφώς πιο δύσκολη θέση καθώς όπως τόνισε και ο προπονητής της ομάδας κ. Γιώργος Δώνης «είναι ένα παιχνίδι ύπαρξης για την ομάδα μας.

Πιστεύω ότι η ΑΕΚ είναι πολύ πιο δυνατή σε σχέση με τον πρώτο γύρο κι ας προέρχεται από μία βαριά ήττα. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε καλούς ποδοσφαιριστές κι ένα σύνολο που έχει να δώσει πράγματα μέσα στο γήπεδο».

Στην αντίπερα όχθη η νίκη μοιάζει με αναγκαία συνθήκη και για την ΑΕΚ καθώς αφενός δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ και αφετέρου επιθυμεί αυτή να συνδυαστεί με τη διατήρηση της τρίτης θέσης και όσο το δυνατόν μικρότερη διαφορά από το δεύτερο Παναθηναϊκό.

Παράλληλα ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ καθώς θα έχει προηγηθεί συλλαλητήριο οπαδών της ομάδας (η πορεία θα έχει ως αφετηρία τη Νέα Φιλαδέλφεια και θα ολοκληρωθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο) το οποίο θα έχει τη μορφή διαμαρτυρίας για τη διοικητική κατάσταση στην ΠΑΕ.

Οι οργανωμένοι σύνδεσμοι προέβησαν σε σκληρές ανακοινώσεις κατά της διοίκησης, του προπονητικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ μετά τη συντριβή (0-6) από τον Ολυμπιακό και απαιτούν μόνο νίκες ως το τέλος του πρωταθλήματος, κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και της δεύτέρης θέσης στα πλέι οφ. Ομολογουμένως δύσκολα πράγματα για την εφετινή αλλοπρόσαλλη αγωνιστικά ομάδα.

Οσον αφορά στην αγωνιστική ετοιμότητα των δύο ομάδων, η Ενωση θα στερηθεί τους Τραϊανό Δέλλα (προληπτικά εκτός) και Κώστα Μανωλά (τιμωρημένος), ενώ αμφίβολη είναι για τον Ατρόμητο η συμμετοχή του σενεγαλέζου επιθετικού Ανρί Καμαρά ο οποίος χθες ήταν εμπύρετος.