Το 265ο ντέρμπι «della Madonnina» όπως αποκαλείται η μονομαχία ανάμεσα στην πρωτοπόρο του Καμπιονάτο Μίλαν και την πρωταθλήτρια Ιντερ που ακολουθεί με δύο βαθμούς λιγότερους (Σάββατο 2/4, 21.45 conn-x 3) καθηλώνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη αυτό το σαββατοκύριακο.

Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης της 31ης αγωνιστικής θα είναι ο σκόρερ του ντέρμπι του α’ γύρου (1-0 υπέρ της Μίλαν) ο πρώην άσος των Νερατζούρι και νυν των Ροσονέρι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ενώ άμεση ενδιαφερόμενη για την τελική έκβαση της αναμέτρησης είναι και η Νάπολι που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους από τη Μίλαν και φιλοξενεί την Κυριακή (3/4) τη Λάτσιο.

Η Μίλαν που δεν έχει κατακτήσει το Σκουντέτο από το 2004 φιλοδοξεί να αποσπαστεί στη βαθμολογία από τις διώκτριές της και να μπει με καλύτερη ψυχολογία στην τελευταία στροφή του μαραθωνίου ττων 38 αγωνιστικών.

Ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Ιταλίας και Ευρώπης Ιντερ κ. Μάσιμο Μοράτι δήλωσε ότι «οι νίκες σε ντέρμπι είναι πάντα μεγάλες και αξέχαστες όπως το περυσινό 4-0. Η αναμέτρηση είναι καθοριστική, αν και πιστεύω ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος ο δρόμος για την κατάκτηση του τίτλου θα παραμείνει ανοικτός και για τις δύο ομάδες του Μιλάνου».

Τη σημασία του εφετινού μιλανέζικου ντέρμπι αποκεικνύουν και οι προετοιμασίες του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή Moto GP Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος θα το παρακολουθήσει στα πιτ της πίστας της Χερέθ, όπου θα γίνει την Κυριακή ο δεύτερος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος. «Δεν θα το έχανα με τίποτα. Εχουμε κανονίσει να το παρακολουθήσουμε στα πιτ, ενώ παράλληλα θα ρυθμίζουμε τη Ducati για τον αγώνα» είπε ο δηλωμένος οπαδός της Ιντερ.