Μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος τον κατηγόρησε για ασέβεια προς τους Έλληνες φιλάθλους, ο Τζιμπρίλ Σισέ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, απάντησε στον πρώην πρόεδρο του ολυμπιακού, λέγοντας «πρόκειται για αστειότητες». Την ίδια ώρα, ιταλικά σενάρια φέρνουν τον Γάλλο σταρ να συζητά με τη Λάτσιο. Επίσκεψη Γόντικα στην Παιανία και τετ-α-τετ με Φερέιρα και Γκοβού.

Η λατρεία του Τζιπρίλ Σισέ για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού είναι γνωστή και δεδομένη, ωστόσο, ο σούπερ σταρ του Τριφυλλιού, μιλώντας στην τηλεόραση της «Nova», δεν ξέχασε να απαντήσει και στον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος πρόσφατα κατηγόρησε τον Γάλλο σταρ ότι δεν σέβεται τους Έλληνες φιλάθλους: «Είναι αστείο αυτό που είπε».

Αρχικά σχολίασε στον πανηγυρισμό του στο 50ο τέρμα του με την φανέλα των Πρασίνων ενώ όπως τόνισε ξεχωρίζει από την θητεία του στον Παναθηναϊκό το γκολ με τον Ολυμπιακό, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε o Σισέ στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA:

Για τη νέα σεζόν: «Οι δυνατότητες υπάρχουν, νομίζω πως έχουμε έναν πραγματικά σπουδαίο προπονητή και πιστεύω πως έχουμε τα πάντα για να επανακτήσουμε τον τίτλο».

Για τη σχέση του με τους οπαδούς: «Είναι κάτι ιδιαίτερο, ιδιαίτερο, κάτι το πραγματικά ιδιαίτερο… Στην Οσέρ είχα αυτού του είδους τη σχέση, όμως έμεινα εννέα χρόνια… Εδώ μέσα σε δύο χρόνια, υπάρχει ένα πραγματικά ιδιαίτερο δέσιμο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω… Ίσως γιατί αισθανόμαστε το ίδιο. Με βλέπουν στο γήπεδο πραγματικά παθιασμένο, να φωνάζω…

Φωνάζω και στους συμπαίκτες μου, όμως και οι συμπαίκτες μου γνωρίζουν πως το κάνω γιατί θέλω να κερδίζω, όχι γιατί δεν τους συμπαθώ. Το ίδιο γίνεται και με τους οπαδούς… Είναι παθιασμένοι, κάποιες φορές είναι υπερβολικό, όμως έτσι είναι. Και ίσως είμαστε ίδιοι, γι’ αυτό νομίζω πως δένουμε τόσο καλά».

Για τη συνεισφορά του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό: «Πιστεύω πως αν μπορείς να βοηθήσεις, γιατί να μην το κάνεις; Το έχω κάνει στο παρελθόν, έχω βοηθήσει πολλά άρρωστα παιδιά να κάνουν θεραπείες και να πάνε στην Αμερική, είναι κάτι προσωπικό που δεν θέλω να εξηγήσω… Όμως αν μπορώ να βοηθήσω, το κάνω. Εκείνη την ημέρα μίλησα και με τη γυναίκα μου και μου είπε ναι, είναι καλό να βοηθήσουμε το σύλλογο. Γνωρίζει πως αγαπώ το σύλλογο και προσπαθήσαμε με τον τρόπο μας να βοηθήσουμε».

Για τη ζωή του στην Αθήνα: «Μου αρέσει η παραλιακή… Η Γλυφάδα ή η Βούλα που μένω, είναι πραγματικά ωραία. Όταν περπατώ στο δρόμο δεν έχω πρόβλημα… Ο κόσμος μου φωνάζει: «Είμαι Ολυμπιακός, αλλά μου αρέσεις» ή «είμαι ΑΕΚ, αλλά μου αρέσει όπως παίζεις». Είναι κάτι σπουδαίο, είναι όμορφο συναίσθημα. Είμαι πραγματικά υπερήφανος γι’αυτό, γιατί σημαίνει πως σέβομαι τον κόσμο… Και αυτό γιατί πρόσφατα άκουσα πως δεν σέβομαι τους Έλληνες, ο κ. Κόκκαλης το είπε αυτό, κάτι πραγματικά αστείο… Μου δείχνουν πως τους σέβομαι όλους».

Για την …πολιορκία από τους φιλάθλους για ένα αυτόγραφο: «Το έχω συνηθίσει, όμως κάποιες στιγμές που είμαι με τα παιδιά μου είναι πιο δύσκολο, γιατί τα παιδιά τρέχουν παντού και πρέπει να τα προσέχω, όμως είναι κάτι ωραίο. Είναι κομμάτι της δουλειάς. Αισθάνομαι περήφανος, γιατί σημαίνει πως κάνω καλά τη δουλειά μου και ο κόσμος λατρεύει αυτό που κάνω. Είναι πραγματικά καλό».

Για την ενασχόληση του με τη μόδα: «Κάναμε το t-shirt με τον καλό μου φίλο Q από την Hype Means Nothing, έχω τη δική μου σειρά εσώρουχων “Μr Le Noir” και προσπαθώ να κάνω πράγματα. Να δίνω το συναίσθημα μου, το σκεπτικό μου και τον τρόπο που ντύνομαι στον κόσμο. Μαθαίνω πως αρέσει στον κόσμο και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο».

Για τα μελλοντικά του πλάνα: «Δεν ξέρω, δεν ξέρω… Αναφορικά με το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να περιμένω μέχρι το τέλος της σεζόν για να δω τι θα γίνει και αναφορικά με τις άλλες δραστηριότητες μου, μόδα και άλλα παρόμοια. Δεν ξέρω, έχω νέες ιδέες καθημερινά…Δεν ξέρω…».

Για τον κόσμο: «Θέλω να τους πω, ότι τους αγαπώ πραγματικά και αυτό το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί εκεί ανήκει ο Παναθηναϊκός και αναφορικά με το μέλλον μου, ότι και αν γίνει, θα τους αγαπώ για μια ζωή».


«Συζητά με τη Λάτσιο ο Σισέ»

Στην αποκάλυψη ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει έρθει σε επαφές μέσω του μάνατζερ του με την Λάτσιο, προχώρησε μιλώντας στην ιταλική ιστοσελίδα calciomercato.com, ο Βιτζέντζο Μοράμπιτο, Fifa agent και φίλος του Γάλλου επιθετικού.

«Ο Τζιμπρίλ συζητά με την Λάτσιο και το κλίμα της ομάδας με τον Νταμπό, ο οποίος του εξήγησε το παθιασμένο κοινό της ομάδας και από τότε τον έχω καλέσει πολλές φορές. Το έψαξε μέσω του ατζέντη του, που είναι καλός μου φίλος, και μου είπε πως θα είναι μια εμπειρία που θα την ήθελε. Το παιδί περνάει τέλεια στην Ελλάδα, είναι είδωλο αλλά θα ήταν χαρούμενος να έρθει στην Λάτσιο», είναι τα λόγια του Μοράμπιτο.

Τετ-α-τετ Γόντικα με Φερέιρα και Γκοβού

Τις εγκαταστάσεις της Παιανίας επισκέφθηκε ο Δημήτρης Γόντικας την Παρασκευή (01/04). Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ είχε συνάντηση με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα με σκοπό να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στον σύλλογο μετά το Δ.Σ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει διαπιστώσει πως στην ομάδα υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας και θέλει να γνωρίζει τα δεδομένα για τη νέα σεζόν, προκειμένου να κινηθεί ανάλογα. Ο Δημήτρης Γόντικας έσπευσε λοιπόν να τον καθησυχάσει ξεκαθαρίζοντας του, πως οι Πράσινοι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Παράλληλα, ο προεδρεύων την ΠΑΕ, είχε τετ-α-τετ και με τον Σίντνεϊ Γκοβού. Οι δύο άντρες δεν αποκλείεται να συζήτησαν το μέλλον της συνεργασίας τους, ωστόσο ο κ. Γόντικας περισσότερο θέλησε να μάθει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γάλλος και πώς βλέπει την παρουσία του στο Τριφύλλι.