Η αβεβαιότητα που επικρατεί στις τάξεις του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού ως προς την αναχρηματοδότηση της ομάδας από τους μετόχους, προκαλεί μια ισορροπία τρόμου εντός της ΠΑΕ διότι δίχως χρήματα το μέλλον των Πρασίνων προδιαγράφεται ζοφερό. Επί του παρόντος, όπως φάνηκε και στο διοικητικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, από πλευράς μετόχων δεν υπάρχει μεγάλη διάθεση για γενναία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ως εκ τούτου, τα πάντα είναι ρευστά στο Τριφύλλι, αφενός σε διοικητικό επίπεδο, αφετέρου σε ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα και τον σχεδιασμό για την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου καθώς πρωτίστως πρέπει να ξεκαθαρίσει το μπάτζετ που θα κληθεί να διαχειριστεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Επί του παρόντος, η εν λόγω θέση παραμένει ορφανή από τον περασμένο Δεκέμβριο μετά την παραίτηση του κ. Νικόλα Πατέρα και όπως φάνηκε ακολούθως, ουδείς εκ των μετόχων ή των μελών του διοικητικού συμβουλίου θέλησε (ή θέλει) να εμπλακεί στην προεδρία των Πρασίνων.

Ο… κλήρος έπεσε στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ κ. Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος τους τελευταίους μήνες εκτελεί χρέη προέδρου και σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τον χειρισμό αρκετών και δύσκολων υποθέσεων που προέκυψαν επί των ημερών του παλαίμαχου βολεϊμπολίστα στον ΠΑΟ.

Μολονότι, υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές, όπως ο εκπρόσωπος του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου στο Δ.Σ και πολύπειρος παράγοντας κ. Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι «ο Δημήτρης τα έχει πάει καλά, αλλά δεν μπορεί ένας βολεϊμπολίστας να διοικεί τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό», όλα δείχνουν πως, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, ο κ. Γόντικας είναι το φαβορί για να αναλάβει επισήμως την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την ερχόμενη σεζόν.

Ιδίως αν δεν υπάρξει κάποια συνταρακτική αλλαγή στα μετοχικά δεδομένα των Πρασίνων, δύσκολα θα βρεθεί άλλος υποψήφιος για τη θέση. Σημειωτέον ότι και το περασμένο καλοκαίρι, μετά την πρώτη παραίτηση του κ. Πατέρα, χρειάστηκε να περάσει ένα μεγάλο διάστημα μέχρι εν τέλει να δοθεί λύση (που αποδείχθηκε προσωρινή) με τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεωρούν ότι ο κ. Γόντικας έπειτα από μια δύσκολη και γεμάτη… περιπέτειες σεζόν για το Τριφύλλι αντεπεξήλθε με επιτυχία στο ρόλο που του ανέθεσαν, ενώ πλέον έχοντας και τη σχετική εμπειρία την επόμενη σεζόν μπορεί να αποτελέσει μια αξιόλογη λύση για την προεδρία της ΠΑΕ.