Κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Εντολές στις εφορίες για κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα δημόσια έσοδα που βρίσκονται στο «κόκκινο» και να μειωθεί το τεράστιο ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών.Η πρώτη κατάσχεση επιβλήθηκε εις χείρας μεγάλης αλυσίδας Super Market στις 18 Μαρτίου 2011 και αφορούσε σε 290 προμηθευτές της – οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου με οφειλές συνολικού ύψους 28.499.301 ευρώ.

Εντολές στις εφορίες για κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα δημόσια έσοδα που βρίσκονται στο «κόκκινο» και να μειωθεί το τεράστιο ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η πρώτη κατάσχεση επιβλήθηκε εις χείρας μεγάλης αλυσίδας Super Market στις 18 Μαρτίου 2011 και αφορούσε σε 290 προμηθευτές της – οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου με οφειλές συνολικού ύψους 28.499.301 ευρώ.

Η εταιρεία κατέθεσε θετική δήλωση στις 28 Μαρτίου 2011 και θα καταβάλει άμεσα ποσό 1.100.059 ευρώ για εξόφληση τρεχουσών υποχρεώσεων της, σε πίστωση μέρους των οφειλών 86 οφειλετών και για εξόφληση οφειλών 42 από αυτές.

Επίσης, η εταιρεία με την δήλωση της δεσμεύεται να αποδίδει στο μέλλον και κάθε άλλο ποσό που θα γεννηθεί από τη συνεργασία της με τους 290 οφειλέτες αυτούς και μέχρις εξοφλήσεως των υποχρεώσεων κάθε ενός από αυτούς.

Επίσης, στις 24 Μαρτίου 2011 επιβλήθηκε δεύτερη κατάσχεση εις χείρας άλλης μεγάλης αλυσίδας, που αφορά σε 302 προμηθευτές της – οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου με οφειλές συνολικού ύψους 38.127.101 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν οι στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες για την αναγκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με στόχο, πέραν της αύξησης των εσόδων, την εμπέδωση της φορολογικής συνέπειας των πολιτών ως συστατικό στοιχείο για την επίτευξη της φορολογικής δικαιοσύνης.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk