Ο Νέιτ Πάνταβικ και η Σάλι Σουίντελ είναι σχεδιαστές εικονογράφοι αμφότεροι, με πολλά περιοδικά και βιβλία στο ενεργητικό τους. Τώρα μέσα από το www.theydrawandcook.com βρήκαν τον τρόπο να συνδυάσουν δύο από τα πιο αγαπημένα τους πράγματα: το σχέδιο και την μαγειρική.

Οι εμπνευστές

Η Σάλι μένει στο Χάντσον με την οικογένεια της που αποτελείται από 4 γάτες, 2 έφηβους γιους και 1 πανέμορφο -όπως υποστηρίζει η ίδια- σύζυγο. Η λατρεία της για το σκιτσάρισμα συνταγών είναι τέτοια που ο γιος της Λι της είπε μια φορά: «Μαμά, τι λες να μαγειρεύεις περισσότερο και να ζωγραφίζεις λιγότερο;»

Ο Νέιτ είναι κατοικεί στο βόρειο Ανταμς της Μασαχουσέτης με τον σύντροφό του Τζιμ και τα 6 ποδήλατά τους! Περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας στον πάγκο της κουζίνας τους όπου σχεδιάζει και δοκιμάζει τις συνταγές.

Ω! Μια ιδέα!

Κατά την διάρκεια οικογενειακών διακοπών ο Νέιτ έφτιαχνε τα αγαπημένα του φετουτσίνι με σύκα και σάλτσα από βούτυρο και μπαλσάμικο, ενώ η Σάλι ζωγράφιζε με νερομπογιές την κονσέρβα των σύκων. Κάπως έτσι συνειδητοποίησαν πόσο όμορφο και διασκεδαστικό είναι να σχεδιάζεις πιάτα, συνταγές και φαγητά. Σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα βιβλίο συνταγών που θα το χάριζαν σε συγγενείς και γνωστούς κι έτσι απευθύνθηκαν σε φίλους καλλιτέχνες ζητώντας την βοήθεια τους. Δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετό υλικό αλλά αυτό δεν τους πτόησε καθόλου.

Και να, μια καλύτερη ιδέα!

Ο Νέιτ έφτιαξε ένα blog και η Σάλι άρχισε να το διαδίδει. Και διαδόθηκε πολύ γρήγορα! Τώρα το www.theydrawandcook.com έχει μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες συλλογές με εικονογραφημένες συνταγές που έχουμε δει. Οι δημιουργοί ποικίλουν: από επαγγελματίες σχεδιαστές, μέχρι ερασιτέχνες ζωγράφοι και άνθρωποι που μόλις έμαθαν να κάνουν τα πιο απλά σχέδια στο χαρτί συμβάλλουν σε αυτόν τον γεμάτο χρώματα και γεύσεις παράδεισο.