Επικαιρότητα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ (10/3)

Όχι πια Barbie στην Αργεντινή

Η Αργεντινή έκλεισε χθες Τετάρτη τις πόρτες της σε όλα τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών Mattel, ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια της οποίας είναι οι κούκλες Barbie, στο πλαίσιο μίας νέα σειράς μέτρων προστατευτισμού.

Η Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Εισαγωγών ανακοίνωσε ότι «ανέστειλε την εισαγωγή παιχνιδίων Mattel, διότι η εταιρεία δεν παρουσίασε πιστοποιητικά προέλευσης σε 39 περιπτώσεις».

Η Mattel «διέπραξε σοβαρό παράπτωμα», πρόσθεσε η Διεύθυνση σε ανακοίνωσή της.

Οι εισαγωγές της Mattel, παγκόσμιας πρωτοπόρου στα παιχνίδια με κύκλο εργασιών 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010, στην Αργεντινή φτάνουν τα 5,3 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα…

Δισεκατομμυριούχοι οι 6 του Facebook

Έξι δισεκατομμυριούχους που πλούτισαν από το Facebook, φιλοξενεί η φετινή λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Πρώτος φυσικά είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ένας εκ των ιδρυτών και διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος καταλαμβάνει την 52η θέση στη λίστα με περιουσία που εκτιμάται στα 13,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθεί ο 26χρονος συνιδρυτής, Ντάστιν Μόσκοβιτς, ο οποίος με περιουσία 2,7 δισ. δολαρίων εκτόπισε τον Ζούκερμπεργκ από τη θέση του νεότερου δισεκατομμυριούχου στον κόσμο.

Οι υπόλοιποι «έξι του Facebook» περιλαμβάνουν τον πρόεδρο του Facebook Σον Πάρκερ με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων, τον Πίτερ Θίελ (1,5 δισ.) και τον ρώσο επενδυτή Γιούρι Μίλνερ (1 δισ.).

Διαβάστε περισσότερα…

H οικογενειακή βία στοιχίζει $13 δισ. το χρόνο στην οικονομία της Αυστραλίας

Σύμφωνα με παναυστραλιανή έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, με επικεφαλής τη δρα Μπραφ.

«Πρόκειται για ένα απίστευτο πραγματικά κόστος στην αυστραλιανή οικονομία, όχι μόνο όσον αφορά τα μέσα αντιμετώπισης του προβλήματος, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην εργασία και παραγωγικότητα, στο σύστημα υγείας, στο νομικό σύστημα, για να αναφερθώ στα κυριότερα», θα πει η δρ. Μπραφ.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι η οικογενειακή βία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση των γυναικών κατά τη διάρκεια του δεσμού αλλά και μετά τη διάλυση της σχέσης.

H απόφαση να μείνει ή να φύγει η γυναίκα από έναν βίαιο δεσμό, συχνά, ρυθμίζεται από οικονομικούς παράγοντες. Τα χρήματα είναι, συνήθως, η αφορμή ή το εμπόδιο στην αποχώρηση.


Διαβάστε περισσότερα…

Σόκαρε το ζωντανό «μάθημα» οργασμού

Σάλο προκάλεσε η απόφαση ενός καθηγητή ψυχολογίας στο φημισμένο πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγο να ενισχύσει το μάθημα του για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα με μια ζωντανή επίδειξη γυναικείου οργασμού, η οποία μάλιστα επετεύχθη με την χρήση… μηχανοκίνητου σεξουαλικού βοηθήματος!

Την επίδειξη παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 προπτυχιακοί φοιτητές στο πλαίσιο της διάλεξης του καθηγητή Τζον Μπέιλι, με θέμα τον γυναικείο οργασμό, την ύπαρξη ή μη του λεγόμενου σημείου G, καθώς και την γυναικεία εκσπερμάτιση.

Η διαδικασία διήρκεσε μόλις τρία λεπτά όμως ήταν αρκετή για να προκαλέσει πολλαπλούς οργασμούς στη γυναίκα που πήρε μέρος στην επίδειξη, αλλά και σφοδρότατες αντιδράσεις από (ορισμένους) φοιτητές που παρευρέθησαν και, κυρίως, από τους γονείς τους, οι οποίοι καταβάλλουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια τον χρόνο στο εν λόγω πανεπιστήμιο για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Διαβάστε περισσότερα…

Οι ήρωες καρτούν «οδηγούν» τα παιδιά σε πιο υγιεινές τροφές

Είναι γνωστό πως διάφοροι θρυλικοί χάρτινοι ήρωες των καρτούν, όπως για παράδειγμα οι κλασικοί ήρωες του Ντίσνεϊ, ο Μπαγκς Μπάνι των «Looney Tunes» και τόσοι ακόμη, εμφανίζονται ως…γκεστ σταρ σε συσκευασίες παιδικών προϊόντων γιά να ανεβάσουν τις πωλήσεις τους.

Τώρα μια καινούρια έρευνα κατέδειξε ότι αυτή η ευρέως διαδεδομένη – και αμφιλεγόμενη- διαφημιστική τακτική έχει και τα καλά της, αφού μπορεί τελικά να οδηγήσει τα παιδιά στο να καταναλώνουν πιο υγιεινά τρόφιμα.

Διαβάστε περισσότερα…

Διαθέτουμε «μουσική μνήμη» πριν γεννηθούμε

Σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, η μουσική καλλιέργεια δεν ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, αλλά πολύ νωρίτερα, από την ώρα που είναι ήδη μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Γνωσιακής Νευροψυχολογίας του πανεπιστημίου «Ρενέ Ντεκάρ» στο Παρίσι ισχυρίζονται ότι τα έμβρυα αποτυπώνουν στους νευρώνες του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου τους τις μελωδίες που ακούνε όσο βρίσκονται στη μήτρα – και, το κυριοτερο, μπορούν θαυμάσια να τις θυμούνται μετά τη γέννησή τους!

Διαβάστε περισσότερα…


Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk