Πρωταθλητές στο… ηλεκτρονικό φλερτ αναδεικνύονται οι Έλληνες, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες.

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Badoo.com. κατέταξε τις διάφορες πόλεις του πλανήτη με βάση τον μέσο μηνιαίο αριθμό ηλεκτρονικών φλερτ που έκαναν οι κάτοικοί τους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στην ιεράρχηση αυτή αναλύοντας 12 εκατομμύρια επαφές με στόχο το φλερτ που έγιναν σε διάστημα ενός μήνα μεταξύ 108 εκατομμυρίων χρηστών που μιλούσαν μέσω διαδικτύου και φλέρταραν ηλεκτρονικά.

Στη δεύτερη θέση, πίσω από την Αθήνα, ήρθε η Μόσχα, ενώ η πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τύνιδα, συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών αραβικών πόλεων (μαζί με Κουβέιτ και Βηρυτό) που συμπληρώνουν το Τοπ-10 της «Παγκόσμια Λίγκα του Φλερτ», από κοινού με την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο και το Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν καθώς και τρεις ιταλικές (Τορίνο, Ρώμη και Μπάρι).

Παραδοσιακές «δυνάμεις» του χώρου πήραν χαμηλές θέσεις, όπως η Μαδρίτη που κατετάγη 31η, το Λονδίνο που ήρθε 57ο, το Βερολίνο στην 79η θέση και η Νέα Υόρκη που κατετάγη 89η, ενώ συνολικά στη λίστα περιλαμβάνονταν 200 πόλεις.

Η μελέτη έδειξε πως ο μέσος χρήστης του Badoo στην Αθήνα πραγματοποιεί 25,7 online φλερτ το μήνα, δηλαδή υπερδιπλάσια σε σύγκριση με το Ρίο ντε Τζανέιρο (12,4), τη Βαρσοβία (12,1) ή την Πράγα (12,6) και πολύ περισσότερα από το Παρίσι (20,7), το Λονδίνο (19), το Βερολίνο (17,7) ή τη Νέα Υόρκη (16,1). Δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν οι επαφές αυτές αφορούν φλερτ με ενα πρόσωπο ή αν στον κυβερνοχώρο επικρατεί η …πολυγαμία!