ΡΩΜΗ.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να ανέλαβε τα έξοδα των πλαστικών επεμβάσεων που έκαναν στο στήθος, στα χείλη και σε άλλα σημεία του σώματός τους, μερικές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στα περιβόητα μπούνγκα – μπούνγκα πάρτι του.

Μετά την κατάθεση του πλαστικού χειρουργού δρ. Τζιάκομο Ούρτις ενώπιον του εισαγγελέα, προκύπτουν στοιχεία που θέλουν τον 74χρονο κύριο Μπερλουσκόνι να έχει καλύψει τα ιατρικά έξοδα επτά γυναικών που προχώρησαν σε κοσμητικές πλαστικές επεμβάσεις.

Οπως είπε ο χειρουργός, ο ίδιος πραγματοποίησε μία σειρά πλαστικών επεμβάσεων στο στήθος, τα χείλη και τη μύτη επτά γυναικών, οι οποίες εμπλέκονται στο σεξουαλικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον ιταλό πρωθυπουργό. Ο δρ. Ούρτις κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος έχει αναλάβει τη λεγόμενη «υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ».

Οι ιταλικές Αρχές οδηγήθηκαν στον γιατρό μέσω στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από υποκλοπές στα κινητά τηλέφωνα μερικών εκ των γυναικών που συμμετείχαν στα σεξουαλικά πάρτι του κ. Μπερλουσκόνι και σήμερα εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Σε μία συνομιλία, μία γυναίκα άγνωστης ταυτότητας ακούγεται να λέει απευθυνόμενη σε φίλη της: «Θα κάνεις την επέμβαση στον Τζιάκομο; Θα καλυφθούν τα έξοδα – όπως και στις άλλες που έκαναν αυξητική στήθους».

Σύμφωνα με την έρευνα τα έξοδα των επεμβάσεων πληρώθηκαν μέσω του προσωπικού λογιστή του κ. Μπερλουσκόνι, Τζουζέπε Σπινέλι.

Ωστόσο, ο δρ. Ούρτις, που έχει κλινικές στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία, είπε στον εισαγγελέα: «Ολες οι επεμβάσεις ήταν μικρές και όλες πληρώθηκαν από τα κορίτσια. Αυτό που ήθελε να μάθει ο εισαγγελέας πάνω από όλα ήταν αν ήρθαν σε εμένα ανήλικες, όπως η Καρίμα ελ Μαχρούγκ, και απάντησα ότι δεν διαπίστωσα την ύπαρξη κάποιας ανήλικης μεταξύ των ασθενών μου».

Την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Μπερλουσκόνι προσέφερε αυτοκίνητα αξίας 280.000 ευρώ ως δωράκια προς τα κορίτσια του στενού κύκλου του, συμπεριλαμβανομένων πέντε Minis, τεσσάρων Smart, ενός Land Rover αξίας 70.000 ευρώ και ενός Volkswagen Beetle.