Σε «εισπρακτική» εταιρεία στην Καλλιθέα όπου εργαζόταν το θύμα της εγκληματικής επίθεσης αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες προκειμένου να βρουν την άκρη του νήματος της εν ψυχρώ δολοφονίας-μπροστά στα μάτια της τετράχρονης κόρης της- της 33χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου το μεσημέρι της Τρίτης στην οδό Αιγέως 63 στην Καλλιθέα. Ακόμη, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι σημαντικά στοιχεία θα ανακύψουν από την άρση του απορρήτου του κινητού τηλεφώνου της, αλλά και από την εξέταση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι της. Οι αξιωματικοί αναζητούν πληροφορίες ακόμη και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες θα μπορούσε να είχε πρόσβαση η άτυχη γυναίκα. Επιπλέον, εξετάζουν τις καταγραφές από τις κάμερες που υπήρχαν σε καταστήματα και τράπεζες κοντά στο σημείο της επίθεσης μήπως εντοπίσουν τις κινήσεις του δράστη, χωρίς όμως έως τώρα να έχει βρεθεί κάτι σχετικό. Παράλληλα έχουν λάβει τουλάχιστον 20 καταθέσεις από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους της άτυχης γυναίκας, καθώς και από τον σύζυγό της που εργάζεται σε βιοτεχνία με ανοξείδωτα είδη στον Κολωνό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακύψει έως τώρα, ο δράστης χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος που βρίσκεται στον 2ο όροφο της τριώροφης κατοικίας. Στα άλλα διαμερίσματα διαμένουν στενοί συγγενείς του ανδρόγυνου ενώ στο ισόγειο του κτιρίου διέμενε ένας αλλοδαπός. Την πόρτα άνοιξε το τετράχρονο κορίτσι, ενώ στο σπίτι βρισκόταν και το δεύτερο παιδί της 33χρονης, ένα βρέφος εννέα μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράχρονη που έχει υποστεί σοκ είπε στους αστυνομικούς ότι είδε έναν άνδρα με μάσκα, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να θεωρείται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. δεδομένο. Ο δράστης φαίνεται να λογομάχησε με τη γυναίκα που πήγε στην πόρτα και αμέσως μετά την πυροβόλησε μία φορά στο κεφάλι με πιστόλι των 7,65 χιλιοστών, με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Οπως αναφέρει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «στον τόπο του εγκλήματος επικράτησαν τραγικές στιγμές, με το τετράχρονο κοριτσάκι να στέκεται περίπου 20 λεπτά δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας του…».

Οι αξιωματικοί έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στις μαρτυρίες των άλλων κατοίκων της πολυκατοικίας, συγγενών του θύματος, σχετικά με το αν είδαν τις κινήσεις του δράστη μετά τον πυροβολισμό της 33χρονης ή και νωρίτερα. Μια συγγενής του θύματος που μένει στον πρώτο όροφο ανέφερε ότι άκουσε τον πυροβολισμό και έσπευσε στο σημείο όπου είχε δολοφονηθεί η κοπέλα, αλλά δεν είδε τον δράστη. Παράλληλα, ήδη εξετάστηκε ο σύζυγος της 33χρονης, ο οποίος τη στιγμή του φόνου βρισκόταν στην εργασία του. Ακόμη, καταθέσεις ζητήθηκαν από συναδέλφους της στην εταιρεία όπου εργαζόταν με κύριο καθήκον να επικοινωνεί με άτομα που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με τράπεζες.

Ολοι οι συνάδελφοί της επισήμαναν ότι δεν είχε καμία προσωπική ή επαγγελματική εκκρεμότητα. Οι σχέσεις της με τον σύζυγό της περιγράφονται ως άριστες και φίλοι της ανέφεραν μιλώντας στο «Βήμα online» ότι «ποτέ δεν είχε δώσει οποιοδήποτε δικαίωμα στην προσωπική της ζωή». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πάντως έως τώρα δεν έχουν καμία σαφή ένδειξη ούτε για την ταυτότητα του δράστη ούτε για το κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας.

Στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο ότι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης γνώριζε πως εκείνη την ημέρα η άτυχη υπάλληλος είχε λάβει άδεια ολίγων ημερών από την εργασία της και βρισκόταν στο σπίτι της.