Απόψε προβάλλεται ο τελικός του διαγωνισμού μαγειρικής «Master Chef», του διαγωνισμού που κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που μέχρι στιγμής το χαρακτηρίζουν η «φτώχεια» αλλά και η έλλειψη πρωτοτυπίας. Με μία ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή το Mega παρουσίασε ένα τηλεοπτικό προϊόν αρκετά διαφορετικό από αυτά που προβάλλονται τα τελευταία χρόνια.

Για να πετύχει αυτή η συνταγή το κανάλι χρησιμοποίησε απλά συστατικά: παρεΐστικη διάθεση, σχετικά χαμηλούς τόνους, ταχύτητα, ανατροπές και χιούμορ. Κι όλα αυτά πλαισιωμένα από πρόσωπα που απλώς… ήταν ο εαυτός τους. Τόσο σε επίπεδο κριτών όσο και σε επίπεδο παικτών. Αυτό φάνηκε στο χθεσινό επεισόδιο όπου μέσα σε μία ώρα πέρασαν μπροστά από τα μάτια των τηλεθεατών οι καλύτερες στιγμές των τριών συνολικά μηνών που διήρκεσε το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο καθένας άφησε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του και κυρίως την αλήθεια και την αυθεντικότητά του να ξεδιπλωθούν στο γυαλί με αποτέλεσμα να κερδηθεί το στοίχημα της τηλεθέασης και των εντυπώσεων. Την ίδια ώρα στα απέναντι στρατόπεδα επιστρατεύονται στημένοι καβγάδες, εντάσεις, ακραίες αντιδράσεις και πρόσωπα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πόσο περισσότεροι τηλεθεατές θα πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη για να καταλάβουν πως οι συγκεκριμένες συνταγές δεν «τρώγονται»;