Σε κάθε πρατήριο υγρών καυσίμων , στο οποίο θα εντοπίζονται «πειραγμένες αντλίες» – μηχανισμοί καταδολίευσης- θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο που θα είναιύψους διπλάσιου του ποσοστούτης αξίας της κλοπής. Αν, δηλαδή, η κλοπή ανέρχεται στο 5% του τζίρου του πρατηρίου τότε το επιβαλλόμενο πρόστιμο θα είναι ύψους 10% επί του τζίρου του πρατηρίου.

Ταυτόχρονα θα κινείται η διαδικασίαάρσης της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου απότις κατά τόπους υπηρεσίες Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο φάκελος της υπόθεσης θαπηγαίνει στον Εισαγγελέα και θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης ως 5 χρόνια.

Αυτά προβλέπονται σε τροπολογία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα και η οποία βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει προωθηθεί στη Βουλή προς ψήφιση»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ρόβλιας η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης στις τιμές υγρών καυσίμων συνυπολογιζομένου του φόρου. Εάν αφαιρεθεί ο φόρος , τότε η Ελλάδα βρίσκεται στην ένατη θέση. Επίσης, με βάση τα ίδια στοιχεία, στην περιφέρεια της Κρήτης διαπιστώνονται οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης και συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή ανέρχεται σε 1,8 ευρώ ανά λίτρο όταν στην Αττική είναι 1,697 ευρώ ανά λίτρο και η ελάχιστη στα 1,597 όταν στην Αττική ανέρχεται στα 1,498 ευρώ ανά λίτρο.

Αναφορικά με την περίπτωση της Κρήτης ο κ. υφυπουργός είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την ΕπιτροπήΑνταγωνισμού και ως εκ τούτου δεν προτίθεται να προχωρήσει στην επιβολή «πλαφόν» έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα της Επιτροπής