Δίκαιο και καθαρό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της FIFA κ. Ζεπ Μπλάτερ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ανέδειξε διοργανωτές των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 τη Ρωσία και το Κατάρ, αντιστοίχως, κατηγορώντας τους Αγγλους ότι αδυνατούν να κατανοήσουν την αναπτυξιακή πολιτική της FIFA και συμπεριφέρονται σαν αποτυχημένοι. Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ελβετικό περιοδικό «Weltwoche» μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι δεν περίμενε την αντίδραση των Αγγλων, ορισμένοι εκ των οποίων, όπως αναφέρει, έδειξαν ότι δεν γνωρίζουν να χάνουν με αξιοπρέπεια. «Μετά τον καβγά δεν υπάρχει λόγος να κουνάς το δάχτυλό σου και να φωνάζεις ότι κάποιοι υποσχέθηκαν να σε ψηφίσουν. Οι νικητές είναι γνωστοί και το αποτέλεσμα απολύτως δίκαιο και καθαρό. Δεν μου αρέσει η έπαρση της χριστιανικής δυτικής κοινωνίας. Ορισμένοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι υπάρχουν και άλλες χώρες οι οποίες μπορούν να διοργανώσουν αθλητικές εκδηλώσεις αυτού του μεγέθους» υποστηρίζει ο ελβετός πρόεδρος της FIFA.

O κ. Μπλάτερ χαρακτήρισε μεμονωμένα τα φαινόμενα της διαφθοράς στα οποία ενεπλάκησαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA κκ. Αμος Αντάμου (Νιγηρία) και Ρέιναλντ Τεμάρι (Ταϊτή), υποστηρίζοντας ότι η οικονομική πολιτική της διεθνούς συνομοσπονδίας είναι καθαρή και διαφανής. Συμπλήρωσε πάντως ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε θαρρείς και δεν συνέβη τίποτα το τελευταίο διάστημα και η FIFA θα πρέπει να δουλέψει προκειμένου να αποκαταστήσει το ίματζ της στη διεθνή σκηνή». Ο Ελβετός παράγοντας ανέφερε επίσης ότι το 2018 και το 2022 θα παρακολουθήσει το Μουντιάλ μόνο αν του το επιτρέψει ο Θεός και τον προσκαλέσουν επίσημα οι διοργανωτές επειδή δεν σκέφτεται να παραμείνει ως τότε στην προεδρία της FIFA.

Την ίδια ώρα πάντως ο γενικός γραμματέας της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Πέτερ Βελαπάν εξέφραζε την άποψη ότι το Μουντιάλ του 2022 θα πρέπει να διεξαχθεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο επειδή είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ορισμένες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες να μη στείλουν τις εθνικές τους ομάδες στη διοργάνωση φοβούμενες τις θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών που επικρατούν τον Ιούνιο στο Κατάρ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ