Παρακολουθήσεις από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τουλάχιστον πέντε ακόμη ατόμων σε Αθήνα, Πάτρα και Ναυπακτο για ενδεχόμενη συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση, αποκαλύπτονται από κατάθεση αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που αποκαλύπτει tovima.gr. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει για τους αξιωματικούς η έρευνα στην Πάτρα όπου δύο από τους παρακολουθουμένους, ηλικίας 37 και 28 ετών, φέρονται εξαφανισμένοι και ερευνάται ενδελλεχώς αν έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή σε ένοπλη ομάδα.

Η καταθεση του αξιωματικού της ΕΛΑΣ δόθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2010 μετά την ανακάλυψη των τεσσάρων οπλαποθηκών σε Νέα Σμύρνη, Πειραιά, Καλλιθέα και Αγρίνιο και τη σύλληψη των Κωνσταντίνου Σακκά, Δημητρίου Μιχαήλ, Χρήστου Πολίτη, Αλέξανδρου Μητρούσια, Γιώργου Καραγιαννίδη και της Αντωνίου Στυλιανής για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργανωση. Οπως προκύπτει από την κατάθεση, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρήκε την «άκρη του νήματος» ύστερα από τη σύλληψη των Γεράσιμου Τσακαλού0 και Παναγιώτη Αργυρού την 1η Νοεμβρίου 2010, οπότε και εντοπίστηκαν επαφές τους με τον Κωνσταντίνο Σακκά.

Η παρακολούθηση του τελευταίου, που φέρεται να ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2010, φαίνεται ότι οδήγησε τους αξιωματικούς στον εντοπισμό των τεσσάρων οπλαποθηκών. Στην καταθεση του αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντυπωσιάζει ακόμη ότι δύο από τους κατηγορουμένους είχαν εντοπισθεί λίγες ώρες πριν από τη σύλληψη τους να μεταφέρουν από το διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους 42 σκαπτικά εργαλεία. Οι αξιωματικοί θεωρούν ενδεχόμενο ότι τα μέλη της οργάνωσης που ετοίμαζαν ένοπλη επίθεση πιθανόν να εμφανίζονταν ως εργάτες ή κηπουροί για να μην κινήσουν τις υποψίες των θυμάτων τους αλλά και περιοίκων σε επόμενο χτύπημά τους.

Επιπλέον εντυπωσιακό στοιχείο της κατάθεσης είναι τα μέτρα ασφαλείας που λάμβαναν ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων κατά την είσοδο και έξοδό τους από τις γιάφκες αλλά και στη μεταφορά του οπλισμού τους.