Mεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ, το οποίο όμως είχε… εξαρθρωθεί και προ διετίας, όμως κατα ενα περίεργο τρόπο συνέχιζε τη δραση του. Σειρα ερωτημάτων για τις επιλογές των αστυνομικών και δικαστικών αρχών προκαλεί η σύλληψη και η προσαγωγή το τελευταίο εικοσιτετράωρο περίπου 180 υπόπτων για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστρωπείας, το οποίο αναλάμβανε την «τροφοδοσία» νυχτερινών κέντρων και οίκων ανοχής με κοπέλες από τη Ρωσία. Η εξάρθρωση επιτεύχθηκε μετά από πολυήμερη συνεργασία ελληνικών και ρωσικών αρχών. Μάλιστα έχουν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής στη σπείρα επίορκων αστυνομικών που παρείχαν διαφόρου τύπου διευκολύνσεις στους σωματεμπόρους.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται, οι Ελληνες οργανωτές του ροζ κυκλώματος είχαν συλληφθεί προ διετίας για την ίδια ακριβώς δραστηριότητα, όμως είχαν αποφυλακιστεί μετά από λίγο χρονικό διάστημα και συνέχιζαν ανενόχλητοι την εισαγωγή γυναικών από το εξωτερικό. Μάλιστα και τότε στο κύκλωμα αυτό εμφανίζονταν να είχαν συμμετοχή πρώην και νυν αστυνομικοί που βοηθούσαν και ενημέρωναν τους μαστρωπούς οι οποίοι και πάλι εμειναν «αλώβητοι» από τις έρευνες που ακολούθησαν

Συγκεκριμένα αρχηγός του κυκλώματος ήταν ενας 40χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας οκτω αρτοποιείων ο οποίος ταυτόχρονα είχε στην ιδιοκτησία του τουλάχιστον δύο νυχτερινά κέντρα με στριπ τιζ στη λεωφόρο Συγγρού. Μάλιστα η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος είχε ονομασθεί τότε «Λευκός Αρτος» και είχαν συλληφθεί συνολικά περίπου 20 άτομα. Αναμεσα σε αυτά ήταν συγγενικά πρόσωπα του 40χρονου αλλά και ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ που είχε κατηγορηθεί και για άλλη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, ενώ ακόμη είχαν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής κι αλλων αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής έρευνας είχε ερευνηθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα της υπευθύνου μίας μη κυβερνητικής οργανωσης για την προστασία των γυναικων που πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία που είχαν προκύψει από τη δικογραφία, η υπεύθυνη της ΜΚΟ τροφοδοτούσε το κύκλωμα με γυναίκες που φερόταν να ήταν υπό την προστασία της, ενω εμφανιζόταν να είχε και οικονομικές συναλλαγές με τους σωματεμπόρους. Μάλιστα για αυτήν τη δραστηριότητα της μη κυβερνητικής οργανωσης υπήρχε και καταγγελία στον Αρειο Πάγο. Παρ’ ότι λοιπόν προ διετίας είχε υπάρξει αυτή η επιτυχής ενέργεια των διωκτικών αρχών οι εξελίξεις ήταν εντυπωσιακές.

Ολοι οι συλληφθέντες αποφυλακίστηκαν μετα από μερικές εβδομάδες ή λίγους μήνες. Επιπλέον όχι μόνο παρεμειναν σε λειτουργία τα δύο νυχτερινά κέντρα του αρχηγού του κυκλωματος αλλά αυτός απέκτησε τους τελευταίους μήνες άλλα τεσσερα μαγαζιά με αισθησιακούς χορούς στην Αττική και στα οποία εντοπίστηκαν και τώρα να απασχολούνται γυναίκες θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης! Επιπλέον ενω προ διετίας είχε εξαγγελθεί ότι ο αρχηγός του κυκλώματος χρησιμοποιούσε την αλυσίδα των αρτοπιείων για ξέπλυμα χρήματων, ο ίδιος μετα την αποφυλακιση του επεξέτεινε αυτή τη δραστηριότητα και ήδη έχει στην κατοχή του 20 τετοιου είδους καταστήματα από οκτω που είχε όταν μπήκε για πρώτη φορα στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα που ήταν υπόδικος και υποτίθεται ότι βρισκόταν υπό την επιτήρηση των αρχών ασφαλείας οργανωσε ενα νέο τεράστιο κύκλωμα εισαγωγής γυναικών από τη Ρωσία, με συνδέσμους σε ρωσικές πόλεις και 4-5 Ρώσους που διαμένουν στην Αθήνα και λειτουργούσαν ως μεσάζοντες για την εισαγωγή γυναικών. Ακόμη εμπλεκόμενοι στην τώρινη υπόθεση είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι των νυχτερινών κέντρων που είχαν κατηγορηθεί και προ διετίας.