Η ήττα (1-0) του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη των Πρασίνων για επικράτηση στο σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σε έναν αγώνα που διακυβεύονται πολύ περισσότερα από τους τρεις βαθμούς:

1 Μολονότι διανύουμε την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός κινδυνεύει (σε περίπτωση ήττας) να απομακρυνθεί επικίνδυνα από την κορυφή της βαθμολογίας, καθώς θα βρεθεί στο μείον επτά από τους Ερυθρόλευκους και ως εκ τούτου με την πλάτη στον τοίχο. Αντιθέτως, εφόσον οι Πράσινοι κατορθώσουν και πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη τους σε ντέρμπι «αιωνίων» έπειτα από μια στείρα τριετία (η τελευταία επικράτηση του Τριφυλλιού χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2007 με γκολ του ΔημήτρηΠαπαδόπουλου στο «Γ. Καραϊσκάκης») θα αντιστρέψουν πλήρως το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που έστειλε μέσω του προσωπικού μπλογκ που διατηρεί στην ιστοσελίδα gazzetta.

gr ο πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού ΤζιμπρίλΣισέ , ο οποίος κάλεσε τους οπαδούς του συλλόγου να συσπειρωθούν:

«Ξέρουμε ότι αυτό το παιχνίδι δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Γνωρίζοντας ότι προερχόμαστε από ανεπιτυχή αποτελέσματα που έχουν απογοητεύσει το κοινό μας,θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο του Παναθηναϊκού να έρθει κοντά μας και για 90 λεπτά να είμαστε μια γροθιά». 2 Παράλληλα με το ελληνικό πρωτάθλημα οι Πράσινοι δίνουν τη μάχη τους και στο ευρωπαϊκό τερέν. Το Τριφύλλι, το οποίο είναι καθηλωμένο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου, την ερχόμενη Τρίτη θα παίξει το τελευταίο χαρτί του στο Καζάν απέναντι στην πρωταθλήτρια Ρωσίας Ρουμπίν και μια νίκη επί του Ολυμπιακού αναμένεται να τονώσει ιδιαίτερα το ηθικό των ποδοσφαιριστών.

3 Σε οριακή θέση βρίσκεται (και) ο προπονητής του Παναθηναϊκού κ. ΝίκοςΝιόπλιας , ο οποίος κατά το κοινώς λεγόμενο «παίζει το κεφάλι του» στο σημερινό ντέρμπι καθώς στις τάξεις των διοικούντων υπάρχει δυσαρέσκεια για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Ο τεχνικός των Πρασίνων δεν έχει κατασταλάξει στο σύστημα και στην ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει, καθώς αμφιταλαντεύεται μεταξύ 4-3-3 και 4-4-2. Επίσης, όσον αφορά τα πρόσωπα, μια θέση διεκδικούν στη μεσαία γραμμή οι Γιώργος Καραγκούνης και Σιμάο και στην επίθεση ο Λουίς Γκαρσία με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.