«Αυτό που έχουν βρει για να με χτυπάνε είναι ότι είμαι ένας νέος άνθρωπος, και ότι χαμογελάω» δήλωσε από τηλεοράσεως ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Ο οποίος, με τις εμφανίσεις του στα κανάλια αλλά και με το διαφημιστικό σποτάκι του κάνει εμφανές ότι αποσκοπεί σε αυτό που τα τελευταία χρόνια αποκαλούν στη γλώσσα της τηλεόρασης «νεανικά κοινά»: «καλά κάνουμε ως νέοι άνθρωποι και είμαστε επιφυλακτικοί, ήρθε όμως η ώρα να το αλλάξουμε αυτό», «θέλουν εμείς οι νέοι άνθρωποι να είμαστε κομπάρσοι», «είμαι ένας από εσάς. Ανήκω στη γενιά που αγωνίζεται για την ανανέωση των αντιλήψεων.

Μια γενιά που αγωνίζεται με πάθος, για συμμετοχή στην πολιτική της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της υπευθυνότητας», «δεν κρύβω σκελετούς μες στην ντουλάπα μου».

Οι ουκ ολίγοι σκελετοί που κρύβει στην ντουλάπα του το κόμμα που τον στηρίζει δεν μοιάζουν να τον απασχολούν ή να τον τρομάζουν. Αυτό τουλάχιστον προσπαθεί να δείξει παίζοντας μπάσκετ με την Τατιάνα Στεφανίδου στο «Αξίζει να το ζεις» και προτρέποντας τους ψηφοφόρους «να με λέτε Βασίλη για να με κάνετε να αισθάνομαι άνετα και όμορφα».

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον ΣΥΝ (και επί σειρά ετών «μαϊντανός» των τηλεοπτικών πάνελ) Αλέξης Μητρόπουλος παρακολουθεί live, από το στούντιο, το «Αλ Τσαντίρι νιουζ», παίζοντας το δικό του επικοινωνιακό παιχνίδι: τώρα θυμήθηκε ότι είναι λάτρης του Λάκη Λαζόπουλου (με τις εξαιρετικά υψηλές θεαματικότητες) γιατί τώρα πρέπει με τη σειρά του να δείξει στα πλήθη (και εν δυνάμει ψηφοφόρους) ότι «είμαι ένας από εσάς». Αν όμως τον Κικίλια τον βαραίνει το παρελθόν της παράταξής του, τον Μητρόπουλο τον βαραίνει το τηλεοπτικό παρελθόν του…