Με πρόστιμο-σύμφωνα με πληροφορίες βαρύ-πλήρωσε ο Πάμπλο Γκαρσία τη συμπεριφορά του την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ουρουγουανός παίκτης συναντήθηκε με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Παντελή Κωνσταντινίδη ο οποίος του επισήμανε ότι τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, και με τον Γκαρσία να δέχεται αδιαμαρτύρητα το πρόστιμο που του επιβλήθηκε. Πλέον το θέμα θεωρείται λήξαντόσο από την πλευρά της ΠΑΕ όσο και από την πλευρά του παίκτη, ο οποίος από χθες τέθηκε στη διάθεση του προπονητή κ. Μάκη Χάβου. Αυτή ήταν και η επιθυμία του προέδρου της ΠΑΕ κ. Θόδωρου Ζαγοράκη προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην ομάδα.

Η νίκη επί του Πανιωνίου με τον τρόπο που επιτεύχθηκε έδωσε τον χρόνο στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να ασχοληθεί με ηρεμία στο θέμα της πρόσληψης νέου προπονητή χωρίς το άγχος του αποτελέσματος.

Ο Ελβετός κ. Κρίστιαν Γκρος φερόταν ως ο πρώτος υποψήφιος που στόχευε η διοίκηση, με εναλλακτική λύση τον Γάλλο κ. Πολ λε Γκεν. Ωστόσο οι απαιτήσεις του ελβετού τεχνικού ήταν μεγάλες για τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ (ζήτησε 1 εκατ. ευρώ ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου) και μολονότι είχε αναπτυχθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας, εντούτοις κρίθηκε οικονομικά ασύμφορος και έτσι η διοίκηση θα στραφεί σε άλλο πρόσωπο.

Εκτός του κ. Λε Γκεν ο ΠΑΟΚ αναζητεί προπονητή κυρίως από την ισπανική αγορά. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρεται διατεθειμένη να δαπανήσει ένα σεβαστό ποσό αλλά στα όρια των δυνατοτήτων της, δηλαδή ως 800.000 ευρώ το ανώτερο, αν πρόκειται για ένα αξιόλογο όνομα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η εμφάνιση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ήταν ένα ακόμη θετικό μήνυμα. Οπως αναφέρει στο προσωπικό blog του ο διεθνής επιθετικός « σαν ομάδα δεχτήκαμε πολλά χτυπήματα τις τελευταίες εβδομάδες και τα δεχτήκαμε γιατί εμείς δώσαμε το δικαίωμα με τη μέτρια ως κακή απόδοσή μας. Με τον Πανιώνιο πέτυχα το πρώτο μου γκολ στο πρωτάθλημα, το γεγονός σχολιάστηκε.

Δεν παίζω για τον εαυτό μου, παίζω για την ομάδα και πάντα μ΄ αυτό το σκεπτικό μπαίνω στο γήπεδο να παίξω ».