Δύο εύζωνες στην Αθήνα του 2121, ένας μαύρος και ένας Κινέζος, τσακώνονται για το ποιος είναι πιο Ελληνας. Δύο Καρυάτιδες συζητούν μεταξύ τους μιλώντας την πελοποννησιακή διάλεκτο… Ανάμεσα σε αυτά τα δύο περιστατικά, κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, εξελίσσεται η παράσταση «Τromopolis… αιώνες μετά» που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας μαζί με μια ομάδα νέων συγγραφέων και ηθοποιών. Μέσα από περίπου 30 στιγμιότυπα επιθεωρησιακής μορφής, ενταγμένα στο hi-tech σκηνικό του θεάτρου Χυτήριο, θίγονται διαχρονικά θέματα με μια διαφορετική, πιο συναισθηματική ματιά, ενώ ο τρόμος που διαπερνά την πόλη ενώνει τους ήρωες τού σήμερα με εκείνους του μέλλοντος.

«Τι σημαίνει ευτυχία για τα κορίτσια και τι για τα αγόρια; Ποιος είναι και τι είναι ο Θεός; Πώς θα είναι στο μέλλον η οικογενειακή ευτυχία; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα στα οποία στέκεται η παράσταση» λέει ο Βαγγέλης Νάσης (τον γνωρίσαμε ως συνεργάτη του Σταμάτη Φασουλή στο «Τρέντυ»), ο οποίος υπογράφει τα κείμενα μαζί με τον Νίκο Ιωαννίδη. «Ο τρόμος βρίσκεται στο τώρα που γίνεται μέλλον» προσθέτει και εξηγεί: «Δεν πρόκειται για καταγγελία, αλλά για μια καταγραφή μιας πραγματικότητας που ωστόσο αφήνει μια μικρή ελπίδα στο τέλος».

«Μοιάζει με ραντεβού» λέει για αυτή τη νέα συνεργασία του ο Γιάννης Κακλέας και βιάζεται να εξηγήσει ότι «δεν πρόκειται για αναβίωση μιας ομάδας στα πρότυπα του Τεχνοχώρου. Απλώς όλα τα παιδιά, ξεκινώντας από το συγγραφικό δίδυμο και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, μου προκάλεσαν όρεξη και διάθεση για δουλειά (σ.σ.: παίζουν επίσης οι Θωμαΐς Ανδρούτσου,Μένη Κωνσταντινίδου,Νίκος Ιωαννίδης,Αννα Αθανασιάδη, Βαγγέλης Νάσης, Γρηγόρης Ποιμενίδης ). Είναι κάτι ιδιαίτερο,καθώς τα κείμενα διαθέτουν ευαισθησία και χιούμορ. Ολοι τους βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του 2010-2011 και στέκονται απέναντι σε καταστάσεις με τρυφερότητα».

Ανθρωποι που βιώνουν τη μοναξιά, την απώλεια, καθημερινοί ήρωες με ή χωρίς εμμονές είναι τα πρόσωπα στην «Τromopolis». «Δεν ήθελα όμως να κάνω μια σκληρή παράσταση στα πρότυπα του Τεχνοχώρου, σε στυλ κόμικς. Αυτό που βρήκα ενδιαφέρον είναι η θλιμμένη αισιοδοξία τους,η ματιά τους πάνω στον κόσμο και το χιούμορ τους». Ο τρόμος του τίτλου έχει να κάνει με έναν κόσμο στον οποίο τίποτε πλέον δεν θα ελέγχεται από εμάς.

«Ολοι σήμερα δεν νιώθουμε ότι η χώρα μας κυβερνάταιόχι από ανθρώπους που ζουν εδώ,αλλά από κάποιο άλλο κέντρο εξουσίας;» αναρωτιέται ο Γιάννης Κακλέας. «Ο τρόμος που βγαίνει από μέσα προς τα έξω είναι ο χειρότερος…Μοιάζει σαν να βρισκόμαστε στον κόσμο του Οργουελ,του μεγάλου αδελφού,όπου όλα είναι touch screen».

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
η Θέατρο Χυτήριο, Ιερά οδός 44, τηλ. 211 0124.401 η Πρεμιέρα 18 Νοεμβρίου, στις 21.00.

η Παραστάσεις: ΤετάρτηΣάββατοστις 21.00, Κυριακή στις 18.15

η Τιμές εισιτηρίων: 20, 15, 12 ευρώ η Διάρκεια: 100΄