Μιάμιση ώρα διήρκησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των Ομολόγων η κατά αντιπαράσταση εξέταση του Σοφοκλή Πρινιωτάκη και του Γιώργου Αποστολίδη, με τους δύο να επιμένουν στα όσα αρχικά είχαν υποστηρίξει και να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος διακίνησε «μίζες» έως 6 εκ. ευρώ, ώστε να προωθηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία το επίμαχο ομόλογο των 280 εκ ευρώ.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι οι εκ δια μέτρου αντίθετοι ισχυρισμοί των δύο πρώην συνεταίρων της χρηματιστηριακής εταιρίας Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι και προφυλακισμένοι, έχει στόχο, είτε να αποπροσανατολίσουν την έρευνα της Επιτροπής, είτε για να ευνοηθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για όσους συμβάλουν στην αποκάλυψη σκανδάλων.

Ο κ. Πρινιωτάκης, που ζήτησε ο ίδιος να έρθει εκ νέου σήμερα και να καταθέσει συμπληρωματικά στην Εξεταστική πριν την προγραμματισμένη κατάθεση του κ. Αποστολίδη, ισχυρίστηκε ότι πριν λίγες ημέρες, όταν τον επισκέφθηκε στο κελί του ο πρώην συνέταιρος του, του ανέφερε ότι οι πραγματικές «μαύρες πληρωμές», έγιναν μέσω του τότε προέδρου του ΤΕΑΥΦΕ (ταμείο φαρμακοποιών) προς το υπουργείο Απασχόλησης για να διασφαλιστεί η προθυμία των Ταμείων, και προς το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολυνθεί η έκδοση του δομημένου ομολόγου που συναντούσε προσχώματα.

Στην κατάθεση του στην Εξεταστική, ο κ. Πρινιωτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μου είπε (ο κ. Αποστολίδης): «Πώς νομίζεις ότι γίνονται οι δουλειές; Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος; Για να πάμε στα 280 εκ. ευρώ μας βοήθησε ο Παναγιώτης Δεμέστιχας (πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ)».

Από την πλευρά του, ο Αποστολίδης διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Πρινιωτάκη και υποστήριξε ότι το ποσό των 6 εκ ευρώ, (από τα οποία 4.200.000 είναι μέρος της προμήθειας της Ακρόπολις) από την συμμετοχή της στην διοχέτευση του δομημένου ομολόγου στα ασφαλιστικά ταμεία τοποθετήθηκε στο χρηματοκιβώτιο του κ. Πρινιωτάκη και από εκεί διακινήθηκε από τον πρώην συνέταιρο του σε διάφορους παραλήπτες και συγκεκριμένα στους 4 διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΣΕΥΠ.

Σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Αποστολίδης, παραδέχθηκε ότι σήκωσε 2.400.000 μετρητά σε δύο βαλίτσες» ενώ όταν του επιδείχθηκαν «4 υπεύθυνες δηλώσεις που ο ίδιος είχε υπογράψει ότι έλαβε συνολικά 6 εκ. ευρώ από λογαριασμούς της εταιρίας, απάντησε ότι οι υπογραφές του τέθηκαν κατόπιν εκβιασμού από τον Σ. Πρινιωτάκη υπό την απειλή ότι διαφορετικά δεν θα πληρωνόταν η εγγύηση που του είχε επιβάλει η Εισαγγελία».

Αύριο έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Εξεταστική ο πρώην υπουργός Απασχόλησης της ΝΔ Βασίλης Μαγγίνας, καθώς και μετά από δικό του αίτημα, ο νυν υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.