Τις δύο ακραίες όψεις του ποδοσφαίρου πρόλαβε να ζήσει στις λίγες ημέρες που βρίσκεται στη χώρα μας ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ κ. Μανόλο Χιμένεθ. Μετά τον θρίαμβο (4-0) επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση γνώρισε χθες τη συντριβή (3-0) από την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση γίνεται πιο δύσκολη.

Μάλιστα η ήττα δεν ήταν το μοναδικό κακό μαντάτο για τον ισπανό προπονητή, ο οποίος είδε στο 20΄ τον Νάτσο Σκόκο να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με θλάση, που θέτει τον Αργεντινό εκτός πλάνων για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αυτό που αποδείχθηκε στο χθεσινό ματς είναι ότι όσοι έσπευσαν να αποθεώσουν τον ισπανό τεχνικό μετά τον θρίαμβο επί του Αρη, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για το πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει ένας προπονητής την εικόνα μιας ομάδας. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με όρεξη, πίεσε ψηλά προσπαθώντας να «πνίξει» την αντίπαλό της, ωστόσο σχεδόν κάθε φορά που η πρωταθλήτρια Βελγίου κατάφερνε να περάσει την μπάλα στους επιθετικούς της, αυτοί γίνονταν επικίνδυνοι για την εστία του Σεμπάστιαν Σάχα. Η απουσία του Κώστα Μανωλά , ο οποίος ήταν ανέτοιμος, έφερε ως παρτενέρ του Τραϊανού Δέλλα στο κέντρο της άμυνας τον

Η θλάση που υπέστη ο Νάτσο Σκόκο στο χθεσινό ματς τον θέτει νοκ άουτ από το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (ΑCΤΙΟΝΙΜΑGΕS)

ΣάββαΓκέντζογλου, ωστόσο ο νεαρός αμυντικός μέσος δεν τα κατάφερε.

Ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον 17χρονο «δαίμονα» της Αντερλεχτ Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος συμμετείχε σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες της βελγικής ομάδας. Στο 31΄ μάλιστα έπειτα από δική του προσπάθεια και παράλληλη σέντρα, ο Σάχα απέκρουσε ασταθώς κοντινό σουτ του Κέσταν και στο «ριμπάουντ» ο Μπουσουφά άνοιξε το σκορ. Ο Λουκάκου που απείλησε αρκετές φορές την εστία της ΑΕΚ, χρίστηκε σκόρερ στο 71΄ με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 75΄ ο Γιούναζ με καταπληκτικό τακουνάκι διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σάχα, Αργυρίου, Λαγός, Δέλλας, Γκέντσογλου, Καφές, Μάκος (46΄ Τζιμπούρ), Ντιόπ, Εντερ (64΄ Λεονάρντο), Μπλάνκο, Σκόκο (22΄ Μπερνς).

Στο άλλο ματς του 7ου ομίλου η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επικράτησε 2-0 της Χάιντουκ Σπλιτ χάρη στα γκολ των Μπουκάροφ (25΄) και Ντάνι (68΄). Η βαθμολογία : Ζενίτ 9, Αντερλεχτ, ΑΕΚ, Χάιντουκ 3. Η επόμενηαγωνιστική (4 Νοεμβρίου, 22.05): ΑΕΚ – Αντερλεχτ, Χάιντουκ- Ζενίτ.