Εχουν συμπληρωθεί ήδη 15 ημέρες από τότε που ο έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον κινέζο ομόλογό του ότι θα επιστραφεί ο ΦΠΑ ύψους 20 εκατ. ευρώ που παρακρατείται από την Cosco και δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε.

Εχει περάσει περίπου ένας μήνας από τότε που οι επενδυτές του Κατάρ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το Ελληνικό, αλλά επίσης δεν έχει γίνει τίποτε. Αυτά βλέπουν οι επενδυτές από το Κατάρ, το Κουβέιτ, την Κίνα και από όλον τον κόσμο και φτύνουν τον κόρφο τους όταν ακούνε για Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλης έθεσε πρόσφατα ένα ζήτημα στο οποίο κανείς δεν απαντά: Είναι πρόθυμη η ελληνική κοινωνία να δεχθεί αλλαγή των πολεοδομικών κανόνων προκειμένου να προσελκυσθούν επενδύσεις; Αν δεν είμαστε διατεθειμένοι για παραχωρήσεις σε εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, γιατί να έλθει ξένος επιχειρηματίας στην Ελλάδα; Για να μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στη χαρτούρα του Συμβουλίου της Επικρατείας;

Είναι γνωστό ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται μόνο αν τους τάξεις ενεργειακούς «αστακούς» και πολεοδομικά «φιλέτα».

Επενδυτές συνεπώς στην Ελλάδα δεν μπορούν να υπάρξουν. Μόνο κάτι «αεριτζήδες» θα πηγαινοέρχονται, σαν κι αυτούς που κάποτε διεκδικούσαν την Ολυμπιακή και ορισμένοι άλλοι που μοστράρουν πετροδόλαρα, όπως μοστράριζε ο Κολόμβος τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.