Η Ασία χάνει τα κοράλλια της

ΣΙΔΝΕΪ Επιστήμονες στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι στη Νοτιοανατολική Ασία και στον Ινδικό ωκεανό καταστρέφονται μαζικά από τη χειρότερη «επιδημία» που έχει πλήξει τα κοράλλια τα τελευταία χρόνια. Η ύπαρξη των κοραλλιών είναι συνδεδεμένη με τα λεγόμενα συμβιωτικά φύκη (zooxanthellae) που τα προμηθεύουν με τροφή και τους χαρίζουν τα ζωντανά τους χρώματα. Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες των ωκεανών επιβαρύνουν τα κοράλλια, τα οποία αποβάλλουν τα zooxanthellae, με αποτέλεσμα να ασπρίζουν ή να ξεθωριάζουν.

Σίδνεϊ
Επιστήμονες στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι στη Νοτιοανατολική Ασία και στον Ινδικό ωκεανό καταστρέφονται μαζικά από τη χειρότερη «επιδημία» που έχει πλήξει τα κοράλλια τα τελευταία χρόνια. Η ύπαρξη των κοραλλιών είναι συνδεδεμένη με τα λεγόμενα συμβιωτικά φύκη (zooxanthellae) που τα προμηθεύουν με τροφή και τους χαρίζουν τα ζωντανά τους χρώματα.

Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες των ωκεανών επιβαρύνουν τα κοράλλια, τα οποία αποβάλλουν τα zooxanthellae, με αποτέλεσμα να ασπρίζουν ή να ξεθωριάζουν. Αν τα zooxanthellae δεν επιστρέψουν στο κοράλλι, τότε αυτό πεθαίνει. Τον περασμένο Μάιο στον Ινδικό ωκεανό εισέρρευσαν μεγάλες ποσότητες θερμών υδάτων, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του νερού να αυξηθεί και έτσι να αρχίσει μαζικά η καταστροφή των κοραλλιογενών υφάλων σε πολλές περιοχές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk