«Oχι άλλα μέτρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων για την υποστήριξη των υποψηφιοτήτων του κ. Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής και του κ. Νικήτα Κακλαμάνη στο δήμο Αθηναίων.

«Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να αλλάξει, η πολιτική του μνημονίου πρέπει να αλλάξει» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και αντίθετα οι πολιτικές του μνημονίου οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης, οικονομικής παράλυσης και σε ακόμη σκληρότερα μέτρα που απλώς αναβάλλονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «είναι υπεύθυνο για τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις του παρελθόντος», καθώς, επίσης, ότι «ακόμη και σήμερα παίζει ανεύθυνα παιγνίδια για να εξυπηρετήσει δικές τους σκοπιμότητες».

Κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι οδήγησε τα πράγματα στο μνημόνιο και διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό, καθώς, επίσης, ότι κορόιδεψαν τους Έλληνες και τώρα προσπαθούν να τους εκβιάσουν ως κυβέρνηση.

Ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ότι υπάρχει άλλος δρόμος. «Η ευκαιρία είναι μπροστά μας και δεν πρέπει να χαθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ας σκεφτεί ο καθένας πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα εάν η κυβέρνηση μπορέσει αύριο να ισχυριστεί ότι επιβραβεύονται οι αποφάσεις της, εάν η κυβέρνηση θεωρήσει ότι ο κόσμος συμφωνεί με τα λουκέτα, με τις περικοπές εισοδημάτων, με την ακρίβεια, με την ανεργία».

Υποστήριξε, ακόμη, ο κ. Σαμαράς ότι σε μια τέτοια περίπτωση που δεν αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση, την επόμενη των εκλογών θα έρθουν σκληρότερα μέτρα.

«Δεν είμαστε απλά και μόνο εναντίον του μνημονίου, εναντίον της καταχνιάς και της κατάθλιψης που σκορπίζει στον τόπο, είμαστε εκφραστές μιας άλλης πρότασης που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο ανάπτυξη – προοπτική – ελπίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ψήφο σε υποψηφίους που εκφράζουν το μήνυμα της ανανέωσης, όπως ο Βασίλης Κικίλιας, και από τους δημότες της Αθήνας ψήφο στο δήμαρχο κ. Νικήτα Κακλαμάνη.