Την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικύρωσεσήμερα με επιστολή του προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. «Η οικογένεια μας, εδώ και τριάντα χρόνια, βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Μετά από 30 χρόνια προσφοράς στο σύλλογο πήραμε την απόφαση ως οικογένεια να μην κατέχουμε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, που διάβασε ο «Τζίγκερ» κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου.

Με την επιστολή αυτή, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ουσιαστικά βάζει τέλος στην εποχή, που η οικογένειά του κυριαρχούσε στα δρώμενα του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,

» Με την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα:

» Η οικογένεια μας, εδώ και τριάντα χρόνια, βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Θωρακίσαμε οικονομικά τον Παναθηναϊκό, προστατεύοντας τον από τη διολίσθηση σε περιπέτειες που έχουν κατά καιρούς ταλανίσει όλους τους ελληνικούς συλλόγους. Μόνο έτσι η ομάδα μπόρεσε απερίσπαστη να ανταποκριθεί με επιτυχία στους στόχους της και να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές και επιτυχίες σε Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθιστώντας τον σύλλογο αδιαφιλονίκητο πρεσβευτή της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός συνέβαλε καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και έγινε ο βασικός τροφοδότης των εθνικών ομάδων.

» Ένα ακόμη παράδειγμα της σύγχρονης αντίληψης για τα ποδοσφαιρικά θέματα ήταν η εφαρμογή της πολυμετοχικότητας, μιας καινοτόμου προσπάθειας σε μια ποδοσφαιρικά αμαθή σε τέτοια εγχειρήματα χώρα. Μέσω της πολυμετοχικότητας, διασφαλίσαμε ένα δυνατό, σταθερό και ανταγωνιστικό μέλλον υιοθετώντας μία νέα πρακτική για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Ανοίξαμε την πόρτα για την συμμετοχή Παναθηναϊκών με δεδομένη την αγάπη τους στο σύλλογο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να τον στηρίξουν.

» Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,
Η οικογένεια μας, έχει αποδείξει έμπρακτα, όχι στα λόγια, ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κέρδος από τον Παναθηναϊκό. Μετά από 30 χρόνια προσφοράς στο σύλλογο πήραμε την απόφαση σαν οικογένεια να μην κατέχουμε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ.

» Με γνώμονα τα παραπάνω, πρόθεσή μας ήταν η συμμετοχή μας στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το 30%. Ωστόσο, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα καταβάλλουμε το ποσό που αντιστοιχεί στο σημερινό μας ποσοστό ήτοι 9,028 εκατομμύρια ευρώ μέσω της κατάθεσης 5,028 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και της παροχής χορηγίας ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ έναντι συμβολικού ανταλλάγματος.

» Ήρθε όμως η ώρα ο Παναθηναϊκός να γυρίσει σελίδα.

» Παραμένει ακλόνητη η βούληση μας να μην λειτουργούμε ως κατέχοντες το πλειοψηφικό ποσοστό. Αυτό άλλωστε εφαρμόζουμε στην πράξη με τις ενέργειες μας από την στιγμή που διατυπώσαμε την θέση μας αυτή.

» Στην προσπάθεια της νέας διοίκησης στεκόμαστε δίπλα αρωγοί και συμπαραστάτες. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα στην καρδιά μας και θα είναι πάντα σύλλογος μεγάλος».