Το θέμα της ΕΡΤ έχει απασχολήσει για άλλη μία φορά την κυβέρνηση, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για σπατάλες, για ανάθεση εκπομπών σε διαφόρους χωρίς αιτιολογία και για υπερβολικούς μισθούς που δόθηκαν. «Δεν είμαι διατεθειμένος να τα αφήσω αυτά,θα γίνει ένας εξορθολογισμόςώστε να υπάρξει και ο αναγκαίος σεβασμός στα χρήματα του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Χυτήρης. Οσον αφορά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για το κόστος και την ποιότητα ορισμένων εκπομπών, ανάμεσα στις οποίες και αυτές που αφορούσαν αφιερώματα σε τραγουδιστές ή τραγουδίστριες, ο κ. Χυτήρης αποκάλυψε: «Ο θόρυβος γίνεται αδίκως, αφού έδωσα εντολή να επανεξετασθούν οι προϋπολογισμοί τους από τη νέα διοίκηση που θα ορισθεί».

Ηδη έχουν παραδοθεί δύο πορίσματα για ατασθαλίες και σπατάλες στην ΕΡΤ, και ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις κατά της προηγούμενης διοίκησης. Αναμένεται εντός των ημερών να παραδοθεί και ένα τρίτο πόρισμα, το οποίο αφορά τις μεικτές παραγωγές και τα έξοδα της ΕΡΤ κατά την περίοδο της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το τρίτο θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη είναι το ζήτημα των blogs και των siteς, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση για το νομικό καθεστώς που θα τα διέπει. Ο υπουργός προσανατολίζεται, όπως επιμένουν οι πληροφορίες, να εισαγάγει νομολογία από την Ευρωπαϊκή Ενωση, λέγοντας «θέλω να δω τι ισχύει στην Ευρώπη και πώς μπορούμε εδώ να τα εφαρμόσουμε».