Γενική απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου

Νέα γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε χθες η ΓΣΕΕ, απορρίπτοντας το μνημόνιο, όπως και «κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με τον νέο προϋπολογισμό του 2011». Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει «σκληρά και άδικα τα μέτρα του μνημονίου» και ζητεί «να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες» . Στα αιτήματα της απεργίας αναφέρονται τα εξής: 1. Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Γενική απεργία  κήρυξε  η ΓΣΕΕ στις  15 Δεκεμβρίου | tovima.gr

Νέα γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε χθες η ΓΣΕΕ, απορρίπτοντας το μνημόνιο, όπως και «κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με τον νέο προϋπολογισμό του 2011».

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει «σκληρά και άδικα τα μέτρα του μνημονίου» και ζητεί «να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες» . Στα αιτήματα της απεργίας αναφέρονται τα εξής:

1. Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις. 2. Η αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής του.

3. Η επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

4. Η εφαρμογή ενός μείγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τα εισοδήματα, την ανάπτυξη και την έξοδο από τις δαγκάνες του μνημονίου.

Καταλήγοντας η ΓΣΕΕ διαμηνύει «προς κάθε κατεύθυνση πως οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής τους και δεν πρόκειται να δεχθούν νέες περικοπές, ούτε την υποταγή των κλαδικών στις επιχειρησιακές συμβάσειςούτε και τη συνέχιση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk