Η αντίδραση του επίδοξου νέου ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ Αμερικανού κ. Τζον Χένρι του Ε΄ μέσω του διαδικτυακού τόπου κοινωνικής δικτύωσης Τwitter ήταν ενδεικτική του πανηγυρικού κλίματος που επικρατεί από χθες, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας που δικαίωσε τη Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας RΒS στη διαμάχη της με τους αμερικανούς ιδιοκτήτες των Κόκκινων κκ. Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ οι οποίοι επιχείρησαν να μπλοκάρουν την πώληση της αγγλικής ομάδας. «Συγχαρητήρια Μάρτιν, Κρίστιαν και Ιαν. Μπράβο RΒS και μπράβο στους οπαδούς» έγραψε ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Ρεντ Σοκς της Βοστώνης αναφερόμενος στον πρόεδρο της Λίβερπουλ κ. Μάρτιν Μπρότον και τα δύο μέλη του ΔΣ της ομάδας κκ. Κρίστιαν Πέρσλο και Ιαν Αϊρ που επιχείρησαν να απομακρύνουν οι κκ. Χικς και Τζίλετ.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επενδυτών ΝΕSV, της οποίας προΐσταται ο κ. Χένρι, ανακοίνωσε ότι «υποδεχόμαστε με χαρά την απόφαση του δικαστηρίου, που θα οδηγήσει μπροστά τη Λίβερπουλ. Θεωρούμε ότι έχουμε μια δεσμευτική συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας και πιστεύουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών». Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της ΝΕSV είναι ύψους 340 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη κ. Πέτερ Λιμ επανέλαβε ότι παραμένει στο τραπέζι η δική του πρόταση αγοράς του συλλόγου αντί 430 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 50 εκατ. ευρώ θα είναι για μεταγραφές! «Εύχομαι το διοικητικό συμβούλιο να επανεξετάσει τις προτάσεις που υπάρχουν και να αποφασίσει με γνώμονα το καλύτερο για την ομάδα» είπε ο 57χρονος χρηματιστής κ. Λιμ απευθυνόμενος στα μέλη του ΔΣ της Λίβερπουλ που ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει χθες το βράδυ για να αποφασίσει ποια πρόταση είναι περισσότερο συμφέρουσα για την ομάδα.

Την πλευρά των κκ. Χικς και Τζίλετ εξέφρασε ο δικηγόρος τους κ. Κιθ Ολιβερ, ο οποίος σημείωσε ότι «σίγουρα υπάρχει απογοήτευση και προβληματισμός για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση. Οι αμερικανοί επιχειρηματίες υπολογίζεται ότι θα χάσουν τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ αν πωληθεί η Λίβερπουλ στη ΝΕSV αντί 340 εκατ. ευρώ. Επιπλέον καλούνται να πληρώσουν τα έξοδα της δίκης, τα οποία αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ!