Με γκρίνια υποδέχτηκαν στελέχη του ΣΥΝ την ανακοίνωση των οκτώ αντιπεριφερειαρχών που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του κ. Αλ. Μητρόπουλου. Στην προσπάθεια να «χωρέσουν» πρόσωπα που να σηματοδοτούν τη συνάντηση της Αριστεράς με πασοκογενείς δυνάμεις που αντιπαρατίθενται στην κυβερνητική πολιτική και στο μνημόνιο, προκλήθηκαν καραμπόλες και έμειναν εκτός στελέχη της Κουμουνδούρου που προαλείφονταν για αντιπεριφερειάρχες.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ. Δ. Βίτσα, ο οποίος επρόκειτο να τοποθετηθεί αντιπεριφερειάρχης στον Δυτικό Τομέα, αλλά τελικά έλαβε θέση περιφερειακού συμβούλου. Επίσης, δεν επελέγησαν ως αντιπεριφερειάρχες στελέχη που ανήκουν στη λεγόμενη «Πλατφόρμα 2010» (περιλαμβάνονται σε αυτή την ομάδα και στελέχη από την Ανανεωτική πτέρυγα τα οποία δεν αποχώρησαν από τον ΣΥΝ) όπως ο κ. Γ. Μπαλάφας και η κυρία Ρένα Δούρου, τα ονόματα των οποίων ακούγονταν τις προηγούμενες ημέρες.

Στην Κουμουνδούρου ήδη έχουν ξεκινήσει υπολογισμοί σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα και σενάρια για εκείνους που τελικά θα εκλεγούν. Θεωρούν ότι με ποσοστό που να κυμαίνεται από 8%+ ως 10%+, θα εκλεγούν ο κ. Δ. Τσουκαλάς (συνδικαλιστής της ΟΤΟΕ προερχόμενος από το ΠαΣοΚ), ο δημοσιογράφος Γ. Βαρεμένος και ο κ. Ν. Βούτσης από τον ΣΥΝ, ενώ από κει και πέρα θα «παιχθεί» η εκλογή του πανεπιστημιακού κ. Ν. Μαριά (πασοκογενής «Δημοκρατική Συνεννόηση») και ενδεχομένως της κυρίας Λίας Φράγκου (ΣΥΝ). Το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει κανέναν στον β Δ γύρο
«Ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση πρώτη και δεύτερη Κυριακή» είναι το μήνυμα που έστειλε χθες για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει κανέναν άλλον συνδυασμό αν οι δικοί του δεν συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο. «Δεν ψηφίζουμε τα κόμματα αυτά τα οποία ευθύνονται για την όλη κατάσταση» είπε. Μάλιστα, αναφερόμενη στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αθηναίων, κατηγόρησε τους υποψηφίους άλλων συνδυασμών ότι «είναι αναχώματα», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι τυχαίο που αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το τι θα πράξουν, αν δεν περάσουν στον β΄ γύρο.

Επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι διαπραγματεύεται την παράταση της αποπληρωμής του χρέους με τους κανόνες του παιχνιδιού που επιβάλλει η τρόικα και οι πιστωτές.