Τα δύο τέρματα στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ολυμπιακό και Εθνική Ελλάδας επανέφεραν στο προσκήνιο της ερυθρόλευκης επικαιρότητας τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, ο πιο πολυσύνθετος Ελληνας της γενιάς του, σκόραρε τόσο κατά του Ολυμπιακού Βόλου στο «Γ. Καραϊσκάκης» όσο και το νικητήριο γκολ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κατά της Λετονίας, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να προσφέρει και σε άμυνα και σε επίθεση όταν αγωνίζεται στη φυσική θέση του… Ποια είναι όμως αυτή;

Το θέμα αυτό απασχόλησε και τον προπονητή του Ολυμπιακού κ. Ερνέστο Βαλβέρδε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για τον ποδοσφαιριστή του και απάντησε: « Ο Μέσι παίζει μία δεξιά και μία στο κέντρο.

Και πάντα παίζει καλά! Δεν ξέρουμε πώς το κάνει. Σίγουρα είναι καλύτερο για έναν παίκτη όταν παίζει μόνιμα σε μία θέση. Κάνει συνέχεια το καλύτερο που μπορεί στη συγκεκριμένη θέση. Τον Τόρο τον βάζουμε δεξί μπακ γιατί ξέρουμε ότι εκεί μπορεί να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι σε σχέση με άλλες θέσεις. Μπορεί να αποδώσει όμως καλά σε πολλές θέσεις και αυτό είναι πλεονέκτημα. Στο κάτω κάτω, το ποδόσφαιρο είναι πιο απλό απ΄ ό,τι φαίνεται. Παίζει ρόλο το πώς μπορεί να παίξει ο ποδοσφαιριστήςκαι όχι η θέση ».

Είναι δεν είναι ο Μέσι του Ολυμπιακού, σίγουρα ο «Τόρο» δεν αμείβεται όπως ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα, που έχει το υψηλότερο συμβόλαιο στους Μπλαουγκράνα. Ο έλληνας διεθνής υπέγραψε πέρυσι ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2013 με ετήσιες αποδοχές περίπου 500.000 ευρώ, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει να τον καλέσει… αύριο για νέα αναπροσαρμογή, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σκέψεις να γίνει κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον, ώστε να επιβραβευθεί ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο παίκτη-«σημαία» των Ερυθρολεύκων τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και εντός αποδυτηρίων.

Εν τω μεταξύ, ο Τοροσίδης δεν κλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τη φάση όπου διαπληκτίστηκε με τον Βιθέντε Αλφρέδο Μόνχε του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά θα δώσει εξηγήσεις στην αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ για τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, όταν παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να αποβληθεί.