Η φήμη του… νυχτόβιου που συνόδευε στη Γαλλία τον νεοαποκτηθέντα μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού ΣίντνεϊΓκοβού επιβεβαιώθηκε απόλυτα και στη γεμάτη προκλήσεις νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Σε διάστημα μιας εβδομάδας ο 31χρονος πρώην άσος της Λυών «συνελήφθη» δις, όχι απλώς να νυχτοπερπατεί αλλά να βρίσκεται και υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.

Μολονότι, την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου των Πρασίνων κ. ΚώσταςΑντωνίου έκανε συστάσεις στον Γκοβού για παραβίαση του ωραρίου καθώς εθεάθη σε νυχτερινό κέντρο της παραλιακής να καταναλώνει αλκοόλ υπό τους ήχους του τραγουδιστή ΣτέλιουΡόκκου (τότε οι Πράσινοι δικαιολόγησαν τον Γάλλο λόγω της πρόσφατης απώλειας του πατέρα του), ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν συνετίστηκε και… ξαναχτύπησε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Γκοβού διασκέδαζε (τουλάχιστον) ως τις 4 το πρωί σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα εκλεκτής γαλλικής βότκας, είχε αψιμαχία με παρέα σε διπλανό τραπέζι και όταν αποφάσισε να αποχωρήσει, συνέχισε το… σόου επί της οδού Πειραιώς!

Προφανώς τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα και ο Γκοβού χθες το πρωί κλήθηκε σε απολογία (βάσει του εσωτερικού κανονισμού για παραβίαση ωραρίου και προσβολή του συλλόγου) από την ΠΑΕ, που αναμένεται να τον τιμωρήσει με βαρύ πρόστιμο (γύρω στα 20.000 ευρώ) προς συμμόρφωση του ιδίου και παραδειγματισμό (και) των υπολοίπων. Ο κ. Αντωνίου ενημέρωσε τον Γκοβού ότι θα πρέπει να έχει καταθέσει εγγράφως την απολογία του ως την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ του έκανε αυστηρότατες παρατηρήσεις (αναλόγως έπραξε και ο πορτογάλος τεχνικός διευθυντής κ. Κάρλος Φρέιτας ).

Ο Γκοβού απολογήθηκε για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του, παραδέχθηκε το λάθος και δεσμεύθηκε ότι δεν θα ξαναδώσει αφορμή. Παρ΄ όλα αυτά, το κλίμα στις τάξεις των διοικούντων είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον γάλλο μεσοεπιθετικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλας Πατέρας φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά βαΐων και κλάδων, αλλά ακόμη δεν έχει πείσει (και) με την απόδοσή του εντός γηπέδου. Μάλιστα, όσο και αν ακούγεται ακραίο, στον Παναθηναϊκό δηλώνουν αποφασισμένοι να προβούν ακόμη και σε διακοπή συμβολαίου εφόσον δεν συνετιστεί και υποπέσει σε νέα πειθαρχικά παραπτώματα.

Στα θετικά πάντως είναι το ότι χθες ο Γκοβού επέστρεψε στις προπονήσεις (όπως και ο αμυντικός από το Μάλι Σεντρίκ Καντέ ) και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή κ. Νίκου Νιόπλια για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.