Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται από χθες στη Σίλικον Βάλεϊ για να συμβάλει στη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Καλιφόρνια στην Ελλάδα. Η υπουργός Παιδείας θα συναντήσει κορυφαίους ερευνητές, χρηματοδότες και επιστήμονες, αν και δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί βρίσκονται σε διένεξη μεταξύ τους για το ποιος θα καταφθάσει πρώτος να ανοίξει επιχειρήσεις συνδεδεμένες με τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ…

Συγκεκριμένα, μου λένε ότι ένας από τους στόχους του ταξιδιού είναι να πείσει η Αννα 55 Ελληνες που διαπρέπουν στην Κοιλάδα της Σιλικόνης να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα! Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνει χώρα σήμερα ειδική κλειστή εκδήλωση προσηλυτισμού, σαν κι αυτές που οργανώνονται από τους επικεφαλής αιρέσεων.

Προεξοφλώ ότι η εκδήλωση θα έχει τεράστια επιτυχία, ιδίως αν οι 55 ακούσουν από την Αννα για το νέο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας με το οποίο προσφέρονται κίνητρα για την επιστροφή τους στα κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

***

Διακοπές στο G2 για τον κ. Δ. Αβραμόπουλο (στο σκίτσο). Ως G2 αναφέρονται στον διεθνή Τύπο οι δύο μεγάλες δυνάμεις της σημερινής εποχής, οι ΗΠΑ και η Κίνα. Στην παρούσα φάση τουλάχιστον ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει έναν μάλλον διακοσμητικό ρόλο στο κόμμα αφού η συνεισφορά του τον τελευταίο καιρό περιορίζεται σε κάποιες «αντικαραμανλικές» και «αντιντορικές» κορόνες που ικανοποιούν και την ηγεσία.

Εχοντας λοιπόν άπειρο χρόνο για ταξίδια και δεξιώσεις, ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ για τα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης «Ηρωες:Θνητοί και μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα». Πρόκειται για μια έκθεση στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Ιδρυμα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Από εκεί θα μεταβεί απευθείας στο Πεκίνο για την 3η Διάσκεψη της Παγκόσμιας Ενωσης Ολυμπιακών Πόλεων. Σημειώνω ότι ο αντιπρόεδρος είναι ιδρυτής και διά βίου μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της εν λόγω Ενωσης.

***

Εκτός τόπου και χρόνου η χθεσινή συνάντηση του κ. Χρ. Παπουτσή με τον κ. Ν. Κακλαμάνη . Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησαν για την «πίεση των μεταναστευτικών ρευμάτων» σαν να αναφέρονταν στη Στοκχόλμη του 1970. Επρόκειτο για μια προεκλογική ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, εθιμοτυπική, μια που όλοι οι υποψήφιοι περνούν από την Κατεχάκη για να δείξουν ότι δήθεν θα κάνουν κάτι για το γκέτο του κέντρου.

Κεκλεισμένων των θυρών, βέβαια, μαθαίνω ότι οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν με ειλικρίνεια στο χάος και στη φρίκη του κέντρου. Δεν ξέρω αν συζήτησαν το «μικρό μυστικό» της κυβέρνησης, ότι κάθε μέρα μετά τις 5 το απόγευμα η υπουργός Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη και το επιτελείο της μετακινούνται από το κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην Κουμουνδούρου στο κτίριο του υπουργείου στη Σταδίου για λόγους ασφαλείας.

Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο κ. Κακλαμάνης (ο οποίος ως δήμαρχος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την καταπολέμηση του εγκλήματος) έχει παραδεχθεί σε συνομιλητές του ότι διαθέτει έναν απόρρητο φάκελο με καταγγελίες και στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Προφανώς δεν δημοσιοποιεί το περιεχόμενό του γιατί δεν θέλει να έλθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση.

***

Και ενώ το κέντρο της Αθήνας καταρρέει, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλ. Ψινάκης επιμένει: «Ολοι ξέρουν ότι η Αθηνά ήταν θεά. Δεν αξίζει να γίνει και η Αθήνα;» ρωτάει από την ιστοσελίδα του, όπου εικονίζεται μπροστά στην Ακρόπολη. «Σας ζητάω συγγνώμη για τη μανία μου να φωτογραφίζομαι με φόντο την Ακρόπολη,αλλά είναι για συναισθηματικούς λόγους. Ημουν στα εγκαίνια» συμπληρώνει. Αφόρητη ατάκα. Η Εφη Σαρρή θα σκεφτόταν κάτι καλύτερο.

***

Ευρωβουλευτές του ΛΑΟΣ ανάγκασαν τον κ. Χούλιο Ιγκλέσιας να ακυρώσει μια «αρπαχτή» που επρόκειτο να κάνει στις 16 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο των Κατεχομένων. Οι διώκτες του Χούλιο είναι οι κκ. Κ. Αϊβαλιώτης, Η.Πολατίδης, Ι.Κοραντής, Γ. Ανατολάκης και Α. Χρυσανθακόπουλος, οι οποίοι κατήγγειλαν την «αρπαχτή» στον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο και στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Γέρζι Μπούζεκ.

Η αντίδραση των «Ορθόδοξων» ευρωβουλευτών οφείλεται στο γεγονός ότι το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Κερύνεια έχει χτιστεί πάνω σε περιουσία Ελληνοκυπρίου που έχει καταπατηθεί. Θυμίζω ότι ανάλογη αντίδραση ευρωβουλευτών του ΛΑΟΣ προκάλεσε και την ακύρωση «αρπαχτής» της κυρίας Τζένιφερ Λόπεζ πριν από λίγους μήνες.