Στην Κέρκυρα βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ κ, Αντώνης Σαμαράς και ήδη έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον νομάρχη Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο, ο οποίος υπενθύμισε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι νομάρχης στο νησί των Φαιάκων διετέλεσε το 1941 για ένα δίμηνο ο Ευάγγελος Αβερωφ.

Αμέσως μετά, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε διαδοχικά με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων που στηρίζει η ΝΔ κ. Σ.Σπύρου και με τον υποψήφιο δήμαρχο Κερκυραίων που επίσης στηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση Ι.Τρεπεκλή.

Ο κ. Σαμαράς έκανε και μία βόλτα στους δρόμους της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες στο εμπορικό κέντρο.

Στις κουβέντες που αντάλλαξε με αρκετούς κερκυραίους κυριάρχησαν το Μνημόνιο και ο «Καλλικράτης», ενώ κάποιος πολίτης ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά «σύντομα και πρωθυπουργός».

Το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς του νησιού στην αίθουσα του επιμελητηρίου της Κέρκυρας.