Το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουμε, αν πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και έχουμε αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από τη Μύρινα της Λήμνου.

Αφού εξέφρασε τη χαρά του που γιόρτασε μαζί με τους κατοίκους την 98η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ο κάθε τόπος έχει τις ομορφιές του, αλλά κι ένα τεράστιο παραγωγικό και ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει αξιοποιηθεί και αναδειχθεί».

«Αρκεί να απελευθερώσουμε αυτό το δυναμικό από κακώς κείμενα και να στηριχθούμε σε διαχρονικές αξίες και παραδόσεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας για την ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και όχι σε δάνειες δυνάμεις» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατά την απελευθέρωση της Λήμνου και παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκος Σηφουνάκης, καθώς επίσης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ για το Βόρειο Αιγαίο κ. Νάσος Γιακαλής, με τον οποίο συναντάται αυτή την ώρα.