Εχοντας το καλύτερο… μικρό ρόστερ των τελευταίων χρόνων στη διάθεσή του, ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε είναι λογικό να μην έχει κατασταλάξει για τους βασικούς ποδοσφαιριστές και να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Οχι όμως σε όλες τις θέσεις. Η αμυντική ραχοκοκαλιά των Ερυθρολεύκων δύσκολα αλλάζει σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, με μοναδική εξαίρεση τη θέση του αριστερού μπακ, στην οποία αρχικά αγωνιζόταν ο Χοσέ Χολέμπας, τελευταία ο Ραούλ Μπράβο και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η επιλογή του προπονητή εν όψει του επόμενου αγώνα με αντίπαλο την Ξάνθη εκτός έδρας.

Αντώνης Νικοπολίδης, Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ούλοφ Μέλμπεργκ αποτελούν τις τέσσερις σταθερές στην άμυνα του Ολυμπιακού, τη γραμμή όπου ο ισπανός προπονητής της ομάδας αποφεύγει τους πολλούς πειραματισμούς. Πέντε συμμετοχές στο αρχικό σχήμα έχει ο Νικοπολίδης, όσες και ο Αβρ. Παπαδόπουλος και ο Τοροσίδης, ενώ τέσσερις φορές έχει ξεκινήσει βασικός ο Μέλμπεργκ, που ήταν τιμωρημένος στο ματς με τον Ηρακλή, τρεις ο Χολέμπας και δύο ο Μπράβο.

Ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα και έχει δεχθεί τρία. Και ο κ. Βαλβέρδε, παρ΄ ότι δεν είναι ένας προπονητής που ξεκινάει με το δόγμα «να μη δεχθούμε γκολ», γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η αμυντική λειτουργία ολόκληρης της ομάδας και η αποτελεσματικότητα της τετράδας μπροστά από τον τερματοφύλακα. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία. Ο Νικοπολίδης και ο Μέλμπεργκ είναι δύο μπαρουτοκαπνισμένοι ποδοσφαιριστές με πάρα πολλές συμμετοχές σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο, ενώ ο «Τόρο» με τον Αβραάμ αποτελούν όχι απλώς τη ραχοκοκαλιά της άμυνας, αλλά βάση για τον Ολυμπιακό των επόμενων χρόνων. Και ως ανταμοιβή, ο προπονητής της ομάδας έχει πάρει και δύο γκολ (από Μέλμπεργκ και Τοροσίδη) σε δύο στημένες φάσεις, που είναι πάντοτε πολύ σημαντική παράμετρος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο ισπανός κόουτς έχει επιστήσει την προσοχή στους παίκτες του, απαιτώντας να μη χαλαρώσουν και αποφάσισε να τους επιβραβεύσει δίνοντας ρεπό το προσεχές Σαββατοκύριακο σε όλους.