Παράταση 30 ημερών για την τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων των εμπόρων ζητεί, σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Και τούτο διότι στην αγορά παραμένει ακόμη έκρυθμη η κατάσταση, λόγω των πρόσφατων κινητοποιήσεων των μεταφορέων.

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή: «Με δεδομένα τόσο το πλήθος των μεταβολών και των νέων διατάξεων σε θέματα φορολογίας (ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, περαίωση διαχειριστικών χρήσεων)όσο και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων, έχει προκύψει η απόλυτη ανάγκη επιπλέον χρόνου προσαρμογής. Για τον λόγο αυτόνζητούμε παράταση τουλάχιστον 30 ημερών της τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων».

Συγκεκριμένα πρόκειται για προθεσμία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων προμηθευτών και πελατών, καταβολής ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και τις αναγγελίες τραπεζικών επιταγών Σεπτεμβρίου. Οπως σημειώνεται η παράταση θα επιτρέψει «στις επιχειρήσεις να διευθετήσουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές, ασφαλιστικές και πιστωτικές υποχρεώσεις τους και θα δώσει στα λογιστήρια τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας, χωρίς να προκύπτει ουσιαστικό κόστος για κανέναν».