Η εύρεση του προπονητή που θα αποδειχθεί κατάλληλος για να νοικοκυρέψει τα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια και να δώσει αγωνιστική ταυτότητα στην ΑΕΚ αποτελεί προτεραιότητα του κ. Σταύρου Αδαμίδη, ασφαλώς και στη μακρινή Αγία Πετρούπολη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν και χθες με το κινητό τηλέφωνο ανά χείρας προσπαθώντας να κλείσει τα απαραίτητα ραντεβού με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς, στους οποίους θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ένα ελκυστικό πρότζεκτ, ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθεί να διαπιστώσει ποιος είναι ο ιδανικότερος για το σχέδιο που έχει στο μυαλό του.

Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» δύο από τους προπονητές που θα συναντήσει ο κ. Αδαμίδης είναι οι Ισπανοί κ. Μανουέλ Χιμένεθ και Χουάντε Ράμος, οι οποίοι φέρονται να έχουν αποδεχθεί την πρόσκλησή του. Ο τρίτος ενδέχεται να είναι ο Πορτογάλος κ. Πάουλο Σόουζα εφόσον απολυθεί από τη Λέστερ, κάτι που θα ξεκαθαρίσει τα επόμενα 24ωρα. Από εκεί και πέρα έχουν προγραμματιστεί ακόμη δύο ραντεβού με προπονητές τα ονόματα των οποίων δεν έχουν διαρρεύσει και που ενδεχομένως βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τεχνικών που έχει προκρίνει ο κ. Αδαμίδης.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ έλεγε πάντως χθες ότι ο προπονητής που αποτελεί διακαή πόθο του προέδρου της ΑΕΚ είναι ο κ. Ντιέγκο Σιμεόνε. Και αυτό διότι ο αργεντινός τεχνικός διακρίνεται για το πάθος του, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν προπονητή που εργάζεται με μεγάλη αφοσίωση και ασχολείται με την ομάδα επί 24ώρου βάσεως. Στα μειονεκτήματά του καταλογίζονται το ότι δεν δουλεύει ιδιαίτερα με νεαρούς ποδοσφαιριστές και δεν έχει εμπειρία από την οργάνωση και εκμετάλλευση των ακαδημιών μιας ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σιμεόνε δεν είχε απαντήσει ως χθες βράδυ στην πρόκληση του κ. Αδαμίδη να μεταβεί στο Λονδίνο ώστε να συναντηθούν και οι ελπίδες να υπάρξει κάποιο ραντεβού είναι λιγοστές.

Χθες πάντως ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε συζήτηση με τον Τραϊανό Δέλλα για την περίπτωση του κ. Τιμούρ Κετσμπάγια. Ο «Κολοσσός» είχε συνεργαστεί με τον γεωργιανό τεχνικό στην κυπριακή Ανόρθωση και ασφαλώς έχει εμπεριστατωμένη άποψη για τον τρόπο δουλειάς του. Η λύση Κετσμπάγια είναι στις επιλαχούσες, αλλά κερδίζει διαρκώς πόντους όσο οι υποψήφιοι που έχουν επιλεγεί μειώνονται από μέρα σε μέρα.

Ζητείται ψυχραιμία στην Αγία Πετρούπολη
Τι γυρεύει η ΑΕΚ στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στην πανίσχυρη Ζενίτ των Μπρούνο Αλβες, Ντάνι, Αλεξάντρ Κερζακόφ και του ιταλού κόουτς κ. Λουτσιάνο Σπαλέτι; Αυτό που αναμφίβολα θέλει να αποφύγει- στο αποψινό (20.00) ματς για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ- είναι μια βαριά ήττα που θα εκτοξεύσει στα ύψη την αμφισβήτηση για το υπάρχον έμψυχο υλικό και θα καταρρακώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που προσπαθούν να συνέλθουν από τα διαδοχικά στραπάτσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και την παραίτηση του κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς .

«Το μόνο που χρειάζεται η ομάδα είναι να είμαστε ψύχραιμοι και με καθαρό μυαλό, ώστε να βάλουμε την ΑΕΚ στον σωστό δρόμο για το ελληνικό πρωτάθλημα, επειδή είναι ακόμη πολύ νωρίς. Ολοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Ολοι μαζί θα φέρουμε την ΑΕΚ ξανά στον δρόμο που πρέπει» τόνισε σχετικά ο Τραϊανός Δέλλας και μένει να το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Χάιντουκ Σπλιτ υποδέχεται την Αντερλεχτ.