O τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ κ. Γιούργκεν Κλοπ ουδέποτε έκρυψε την αγάπη που τρέφει για τη μοναδική ομάδα που υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής και η οποία του επέτρεψε να ξεκινήσει την προπονητική καριέρα του, τη Μάιντς, την οποία είχε ανεβάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ Μπουντεσλίγκα το 2004. Ετσι το περασμένο Σάββατο, μολονότι οι κιτρινόμαυροι του Ντόρτμουντ κυνηγούσαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους, εκτός έδρας με τη Ζανκτ Πάουλι, και σε περίπτωση ήττας της Μάιντς από την νταμπλούχο της περυσινής περιόδου Μπάγερν στο Μόναχο, θαανέβαιναν στην κορυφή, ο κ. Κλοπ έβαλε στοίχημα 50 ευρώ με τον τεχνικό διευθυντή της Ντόρτμουντ κ. Μίχαελ Τσορκ ποντάροντας σε νίκη της πρώην ομάδας του!

Αν το έπραττε πριν από μερικές εβδομάδες, θα τον έστελναν για… ψυχοθεραπεία. Νίκη της Μάιντς στο Μόναχο; Και όμως! Η Μάιντς κέρδισε 2-1 τους Βαυαρούς στην έδρα τους, πετυχαίνοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη της σε ισάριθμα ματς της Μπουντεσλίγκα.

Ετσι η βαθμολογία διαμορφώθηκε: Μάιντς 18 β., Ντόρτμουντ 15 β. και στην 9η θέση η Μπάγερν με μόλις 8 β. σε 6 ματς! «Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία είναι η μοναδική που αποδέχομαι χωρίς την Ντόρτμουντ στην κορυφή» είπε χαμογελώντας ο 43χρονος κ. Κλοπ, απολαμβάνοντας το έργο του διαδόχου του στη Μάιντς κ. Τόμας Τούχελ.

Ο 37χρονος τεχνικός των «Νουλφίμφερ» (σημαίνει μηδέν- πέντε, από το έτος ίδρυσης της ομάδας που είναι το 1905) του Μάιντς εξακολουθεί να εργάζεται με πάθος παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό σύνολο άσημων και άγνωστων ποδοσφαιριστών που αναστατώνει την Μπουντεσλίγκα. «Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία» επιμένει… σουρεαλιστικά ο κόουτς Τούχελ, ο οποίος θεωρείται μετρ στο ψυχολογικό ντοπάρισμα των παικτών του.

Πέρυσι πριν από το ματς εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, όπου η Μάιντς είχε κερδίσει και πάλι με 2-1 (με τη μόνη διαφορά ότι ήταν εντός έδρας), είχε προβάλει στους ποδοσφαιριστές του στιγμιότυπα από την κινηματογραφική ταινία «Κάθε Κυριακή» του Ολιβερ Στόουν με την εμψυχωτική ομιλία του Αλ Πατσίνο προς τους παίκτες του πριν από ένα καθοριστικό ματς αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Το μυστικό του κ. Τούχελ βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζει την ομάδα του για κάθε αναμέτρηση. Για παράδειγμα, στο ταξίδι της Μάιντς, η οποία λογιζόταν ακόμη ως υποψήφια για υποβιβασμό, στη Βρέμη για την αναμέτρηση με τη Βέρντερ, η οποία μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο 37χρονος προπονητής είδε την ομάδα του να επικρατεί 2-0 και τρεις ημέρες αργότερα προχώρησε σε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα, για να δει και πάλι τη Μάιντς να κερδίζει (εντός έδρας αυτή τη φορά) 2-0 την Κολονία. Οπως ήταν αναμενόμενο, για το ματς με την Μπάγερν έκανε ξανά πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα!

Ο κ. Κλοπ είχε καταφέρει να κρατήσει τη Μάιντς δύο συνεχόμενες χρονιές στην 11η θέση της Μπουντεσλίγκα. Πέρυσι ο κ. Τούχελ οδήγησε τους «Νουλφίμφερ» στην 9η θέση και εφέτος την οδηγεί στην πιο τρελή κούρσα της ιστορίας της. Ενδεχομένως και στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, καθώς αν το προσεχές Σάββατο επικρατήσει της Χόφενχαϊμ θα έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μπάγερν Μονάχου το 1995-1996 υπό τις οδηγίες του κ. Οτο Ρεχάγκελ και της Καϊζερσλάουτερν το 2001-2002, οι οποίες είναι οι μοναδικές ομάδες στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος που έχουν ξεκινήσει με επτά συνεχόμενες νίκες!

Το ροκ συγκρότημα του… ανιχνευτή ταλέντων
Το γεγονός ότι ο μόλις 37 ετών τεχνικός της Μάιντς κ. Τόμας Τούχελ (ένθετη φωτογραφία) είχε εργαστεί στο παρελθόν στα τμήματα υποδομής της Στουτγάρδης, της Αουγκσμπουργκ και των «Νουλφίμφερ» τον καθιστά ειδικό στην εξεύρεση ταλέντων, τα οποία μετέτρεψε στο… ροκ συγκρότημα της Μπουντεσλίγκα. Πρόκειται για τον αγγλικής καταγωγής 20χρονο Λιούις Χόλτμπι (δεξιά πανηγυρίζει παριστάνοντας τον τραγουδιστή), τον 19χρονο Αντρέ Σίρλε (ο… κιθαρίστας αριστερά), ο οποίος έχει πετύχει εφέτος τρία γκολ μπαίνοντας τρεις φορές ως αλλαγή (εναντίον της Μπάγερν έδωσε την ασίστ του νικητήριου γκολ έχοντας μπει και πάλι ως αλλαγή) και πουλήθηκε ήδη αντί 8 εκατ. ευρώ στη Λεβερκούζεν, στην οποία θα αγωνίζεται από την περίοδο 2011-2012, και τον 22χρονο Ούγγρο Ανταμ Σαλάι (στο μέσον) που πέτυχε το γκολ της νίκης επί της Μπάγερν.