«Να ανακαλέσεις ό,τι είπες και μάλιστα να ανακαλέσεις τώρα» ζήτησε με έντονο ύφος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλη, τον οποίο συνάντησε τυχαίως στον διάδρομο της Βουλής, στον δεύτερο όροφο, έξω από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το νομοσχέδιο που αφορά την περαίωση. Ο υπουργός Οικονομικών φαινόταν αρκετά εκνευρισμένος και ενώ συζητούσε με συνεργάτες του και με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδη (που ματαίως του ζητούσε να προσθέσει κάποια τροπολογία στο νομοσχέδιο) μόλις είδε τον κ. Παπαδημούλη να περνά από δίπλα του, άφησε τους συνομιλητές του και έτρεξε κατά πάνω του ζητώντας εξηγήσεις. Ετσι άρχισε ανάμεσά τους ένας έντονος διάλογος: «Δεν μπορεί να λες ότι φωτογραφίζω συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Τι είναι αυτά που λες;» του είπε με αυστηρό ύφος.

Ο εκνευρισμός του υπουργού Οικονομικών για τον κ. Παπαδημούλη άρχισε κατά τη συνεδρία ση της επιτροπής όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για φωτογραφική ρύθμιση, όταν ζήτησε από τον υπουργό να του πει πόσα και σε ποιους τα πρόστιμα πρόκειται να σβήσει, όταν έκανε λόγο για χαριστική ρύθμιση. Εκείνο όμως που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι και να εντείνει την οργή του υπουργού ήταν όταν έμαθε πως οι δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη έγιναν αμέσως πρώτο θέμα στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα με τίτλο «σφοδρή επίθεση Παπαδημούλη στον κ. Παπακωνσταντίνου».

Ο έντονος διάλογος στον διάδρομο της Βουλής συνεχίστηκε με τον κ. Παπαδημούλη να λέει στον υπουργό «είστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι» προκαλώντας περισσότερη οργή στον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υπενθύμιζε ότι με συγκεκριμένους επιχειρηματίες ήλθε σε ρήξη και μάλιστα είχε μαζί τους δικαστικές αντιπαραθέσεις: «Πες μου, ποιους φωτογραφίζω;» επέμεινε να ρωτά ο υπουργός, ενώ ο κ. Παπαδημούλης έλεγε ότι με τη ρύθμιση χαρίζονται τεράστια ποσά σε μεγάλους φοροφυγάδες