O διχασμός των ΑΕΚτσήδων για τον κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς καλά κρατεί και (όλα δείχνουν ότι) το σύνδρομο του σέρβου προπονητή εξακολουθεί να καταδιώκει (ακόμη και ως… φάντασμα) την Ενωση. Από τη μία υπάρχουν οι υποστηρικτές του που εγκαλούν τους υπόλοιπους ως επιλήσμονες και αχάριστους τονίζοντας ότι ήταν αυτός που κράτησε… ανοιχτό το «μαγαζί» όταν οι βασικοί μέτοχοι (πλην των κκ. Π. Παππά και Ν.Νοτιά, που κι αυτοί σταμάτησαν να βάζουν χοντρά το χέρι στην τσέπη) το εγκατέλειψαν στα πρόθυρα της οικονομικής-διοικητικής διάλυσης. Εντάξει, απαντούν οι αντιφρονούντες, όμως ο κ. Μπάγεβιτς δεν κρίνεται εν προκειμένω ως τιμ μάνατζερ ή διευθυντής ποδοσφαίρου αλλά ως προπονητής. Και ως τέτοιος, λένε, απέτυχε: τόσο εκ των αποτελεσμάτων και της πενιχρής βαθμολογικής συγκομιδής της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα όσο και γιατί δεν παρουσίασε ομάδα που να παίζει καλή μπάλα. Κάποιοι μάλιστα τον χαρακτηρίζουν de facto παρωχημένο και παλιομοδίτη ως προπονητή, προεξοφλώντας ότι ήταν καταδικασμένος να αποτύχει. Προς επίρρωσιν του ισχυρισμού τους προσθέτουν ότι δεν τα κατάφερε παρ΄ ότι οι μεταγραφές που έγιναν ήταν όλες δικής του επιλογής ή τουλάχιστον έγκρισης.

Επιπροσθέτως, οι επικριτές του- μεταξύ τους και κάποιοι καλοπροαίρετοι- του προσάπτουν ότι δεν κατάφερε να βρει κώδικα επικοινωνίας και να ενσωματώσει στην ομάδα τη λάτιν παροικία, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι παροικούντες την αεκτσίδικη Ιερουσαλήμ, να εξακολουθεί να υφίσταται και να λειτουργεί ως «κλίκα» η παρέα των Αργεντινών Μπλάνκο, Σκόκο, Σάχα, Νασούτι που φέρεται να έχει υπό την επιρροή της και τους Βραζιλιάνους Λεονάρντο, Εντερ και τον Ουρουγουανό Νταντόμο.

Οπως και να ΄χει, ένα είναι βέβαιο. Για αρκετό καιρό ακόμη το φάντασμα του «Ντούσκο» θα πλανάται πάνω από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Οποιος και αν είναι τελικά ο διάδοχός του, αν η ΑΕΚ τα καταφέρει καλύτερα οι επικριτές του Σέρβου θα δηλώνουν δικαιωμένοι. Αν πάλι ο αντικαταστάτης δεν πετύχει ή τυχόν η κατάσταση επιδεινωθεί, πάλι ο Μπάγεβιτς θα φταίει που άφησε… ένα μπάχαλο το «μαγαζί». Αντιθέτως, οι υποστηρικτές του θα έχουν να λένε ότι κακώς οδηγήθηκε σε παραίτηση ο προπονητής που έχει ταυτιστεί με τις κορυφαίες στιγμές και επιτυχίες της ΑΕΚ.