Σε επιδημία τείνουν να εξελιχθούν οι τραυματισμοί στον Παναθηναϊκό. Μολονότι οι Πράσινοι την περασμένη διετία είχαν κατορθώσει να μειώσουν αισθητά τέτοιου είδους προβλήματα, μόλις έναν μήνα μετά το ξεκίνημα της τρέχουσας περιόδου μετρούν ήδη επτά τραυματισμούς, έξι εκ των οποίων είναι μυϊκοί. Τελευταίο θύμα ο γάλλος μεσοεπιθετικός ΣίντνεϊΓκοβού , ο οποίος στην προχθεσινή προπόνηση υπέστη θλάση α΄ βαθμού και θα απουσιάσει από την αγωνιστική δράση τουλάχιστον για δέκα ημέρες.

Είχαν προηγηθεί οι τραυματισμοί του ΤζιμπρίλΣισέ (θλάση), του ΖιλμπέρτοΣίλβα (σφίξιμο στον προσαγωγό), του ΝίκουΣπυρόπουλου (διάταση στο γόνατο), του ΓιούρκαΣεϊταρίδη (θλάση), του ΑντώνηΠετρόπουλου (τράβηγμα) και του ΓιώργουΚαραγκούνη (σφίξιμο στη γάμπα), που αποτέλεσαν βασικό λόγο για την απομάκρυνση του κύπριου γυμναστή κ. Αντώνη Κέζου και την (επανα)πρόσληψη του Ολλανδού κ. Λόρενς Εμπεν, ο οποίος επί των ημερών τού συμπατριώτη του τεχνικού κ. Χενκ τεν Κάτε στο Τριφύλλι είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις για το επίπεδο της φυσικής κατάστασης των Πρασίνων αλλά και για την έλλειψη τραυματισμών.

Τ ο πρώτο μέλημα του κ. Εμπεν μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Τριφύλλι ήταν να προβεί σε μια σειρά αναλυτικών εργομετρικών εξετάσεων σε συνεργασία με το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα καταγραφής των δεδομένων κάθε ποδοσφαιριστή που εφαρμόζεται στην Παιανία (το επονομαζόμενο ΡΑΟ LΑΒ), προκειμένου να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες. Τα αποτελέσματα όμως δεν τον ικανοποίησαν διότι όπως διαπίστωσε, το επίπεδο φυσικής κατάστασης της ομάδας είναι προβληματικό, ενώ αρκετοί ποδο σφαιριστές βρίσκονται οριακά πριν από τον τραυματισμό!

Ο κ. Εμπεν σε συνεργασία με τον προπονητή των Πρασίνων κ. Νίκο Νιόπλια το προσεχές διάστημα θα προσπαθήσει να αντιστρέψει την κατάσταση δίνοντας φρεσκάδα στην ομάδα αλλά και αποτρέποντας νέους τραυματισμούς, κυρίως μέσω της πρόληψης που μπορεί να προσφέρει το ΡΑΟ LΑΒ (σημειωτέον ότι οι διοικούντες το Τριφύλλι κατηγορούν τον κ. Κέζο πως δεν εμπιστεύθηκε το εν λόγω σύστημα).

Ωστόσο τα αποτελέσματα της δουλειάς του κ. Εμπεν δεν θα είναι άμεσα ορατά, κυρίως διότι οι βάσεις για τη φυσική κατάσταση μιας ομάδας μπαίνουν κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας αλλά και εξαιτίας του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος που έχει ο Παναθηναϊκός με συνεχόμενες υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ακόμη και η διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες δεν ευνοεί τους Πράσινους καθώς περισσότεροι από δέκα ποδοσφαιριστές απουσιάζουν από τις προπονήσεις.

Πέραν του Γκοβού, ο οποίος θα απουσιάσει από τις αναμετρήσεις με την Κοπεγχάγη (αύριο) και τον Εργοτέλη (Κυριακή), νοκ άουτ τέθηκαν τόσο ο αμυντικός από το Μάλι Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος υπέστη συντριπτικό κάταγμα σε δάχτυλο του αριστερού χεριού και θα μείνει εκτός γηπέδων για 20 ημέρες, όσο και ο Σεϊταρίδης ο οποίος ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις.

* Ο 31χρονος ουαλλός διαιτητής κ. Ουίλιαμ Κόλουμ ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Κοπεγχάγη. Μολονότι έχει σφυρίξει μόλις δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο κ. Κόλουμ πρόλαβε να διαιτητεύσει ακόμη δύο αναμετρήσεις ελληνικών ομάδων: την ισοπαλία (1-1) του ΠΑΟΚ με τη Χέρενφεϊν στην Τούμπα και την ήττα (1-0) του Ολυμπιακού από τη Μέταλιστ στην Ουκρανία.