Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η βραδινή ενασχόληση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας μπορεί να σας προκαλέσει αϋπνία. Ενώ, αν ανοίξετε την τηλεόραση, λέω εγώ, στο δεκάλεπτο έχετε αρχίσει να ροχαλίζετε- στην ελληνική τηλεόραση αναφέρομαι.

Επιπλέον, η φωτεινότητα που εκπέμπει η οθόνη του κομπιούτερ συμβάλλει στο να απελευθερώνεται στον οργανισμό σας η ορμόνη μελανοτονίνη, που ενίοτε διαταράσσει τον ρυθμό της καρδιάς. (Μη σας πω τι μπορεί να συμβεί όταν μπαίνετε σε ιστοσελίδες με ερωτικό περιεχόμενο, οπότε εκτός από την άτιμη τη μελανοτονίνη απελευθερώνονται και άλλες ορμόνες…)

Διαταραχές παρουσίαζε ο καρδιακός ρυθμός της όμορφης βασίλισσας της Ιορδανίας Ράνιας, η οποία υπεβλήθη σε καυτηριασμό, στη Νέα Υόρκη- και όχι, το πρόβλημά της δεν οφειλόταν σε κατάχρηση του κομπιούτερ της. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ανακτόρων του Αμμάν, «η επέμβαση πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, η βασίλισσα είναι καλά και θα επιστρέψει στην Ιορδανία εντός της εβδομάδας». Σιδερένια!

«Δέκα λεπτά ελαφράς σωματικής άσκησης κάθε πρωί και λίγο έντονο περπάτημα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι η εγγύηση για να διατηρηθείτε σε καλή φυσική κατάσταση» κατά τον καθηγητή του Κέντρου Υγείας του Αθλητικού Πανεπιστημίου της Κολονίας Ινγκο Φρομπόεζε. Κι αν δεν είστε της γυμναστικής ήρθε η ώρα να γίνετε, καθώς «τα άτομα που αθλούνται ζουν τουλάχιστον 8 χρόνια περισσότερο από τον μέσον όρο». Από την άλλη, τα άτομα που δεν αθλούνται ζουν μια πιο ξεκούραστη ζωή. Διαλέγετε και παίρνετε.

Υποφέρετε από ημικρανίες; Ατιμο tresk! Αναφέρομαι στο γονίδιο που καθορίζει την ευαισθησία των νεύρων του πόνου και που, αν είναι ελαττωματικό, μπορεί με το παραμικρό ερέθισμα να προκαλέσει πονοκεφάλους. Το οποίο γονίδιο σε λίγο καιρό θα το «ελέγχουμε» με τη βοήθεια φαρμάκων νέας γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε καλύτερη δικαιολογία από το «όχι απόψε, έχω φριχτό πονοκέφαλο»

Κύριε διευθυντά
Λίγο μετά τις δηλώσεις του διακεκριμένου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ (στο σκίτσο), σύμφωνα με τις οποίες οι εξωγήινοι μπορεί να έχουν βάλει ως στόχο «την κατάκτηση και τον εποικισμό όλων των πλανητών», ο ΟΗΕ διόρισε την 58χρονη μαλαισιανή αστροφυσικό Μαζλάν Οθμάν επίτροπο υποδοχής UFΟ! Αναμένοντας με περιέργεια την επίσημη παρουσίαση του ρόλου της, την ερχόμενη εβδομάδα, σε επιστημονικό συνέδριο στη Βρετανία, ομολογώ ότι ακούγεται «εκκεντρικό»: σε έναν πλανήτη που γίνεται όλο και πιο αφιλόξενος για εμάς, τους κατοίκους του, διοργανώνουμε την υποδοχή των… άλλων. Ελπίζω μόνο ότι αν τους καλοδεχθούμε (κυρία Οθμάν, βάλτε τα δυνατά σας!) να μας φιλοξενήσουν με τη σειρά τους, όταν η κατάσταση εδώ θα είναι αβίωτη, στο δικό τους- πιο ευχάριστο και ελπιδοφόρο;- σύμπαν. Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ, η γήινη