Μπορεί το ρόστερ του Ολυμπιακού να είναι σχετικά μικρό, όμως σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν οι επιλογές του προπονητή της ομάδας κ. Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πολλές, καθώς ακόμη δεν έχουν βγει ασφαλή συμπεράσματα για ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως να μην μπορούν άμεσα να βοηθήσουν και ο ισπανός τεχνικός μοιάζει να έχει πάρα πολλές λύσεις για τις περισσότερες θέσεις. Μια σκέψη του κόουτς είναι η χρησιμοποίηση του Ντένις Ρόμενταλ στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού στο σημερινό (19.30) ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, με στόχο μαζί με το άλλο «Ρ» ( Αλμπερτ Ριέρα ) της αριστερής πτέρυγας να «μεταμορφώσουν» τον Ολυμπιακό σε μια ομάδα που θα έχει πλέον δύο καθαρόαιμους ακραίους στα πλάγια και μάλιστα όχι με «ανάποδο» πόδι, όπως συμβαίνει με τον αριστεροπόδαρο Γιάννη Φετφατζίδη, που αγωνίζεται ως δεξιός επιθετικός.

Βέβαια το ότι ο κ. Βαλβέρδε «ψάχνεται» και πειραματίζεται στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση οδηγό για την τελική επιλογή του στα πρόσωπα που εμπιστεύεται στους αγώνες. Η ερυθρόλευκη ενδεκάδα φαντάζει για ακόμη μία φορά γρίφος, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι περίμεναν ότι στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα θα ξεκινούσε βασικός στον άξονα ο Ντουντού (που έμεινε στον πάγκο) και στο εκτός έδρας με τον Πανσερραϊκό θα έπαιζε από την αρχή ο Αριέλ Ιμπαγάσα (που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή).

Σε αυτό το πλαίσιο των δοκιμών άλλωστε ο κ. Βαλβέρδε χρησιμοποίησε την Τετάρτη τους Κώστα Μήτρογλου και Μάρκο Πάντελιτς μαζί ως επιθετικό δίδυμο. Μπορεί οι οπαδοί του Ολυμπιακού να δουν στο πρώτο επίσημο ματς που θα διεξαχθεί εφέτος με ανοιχτές τις θύρες του «Γ. Καραϊσκάκης» δύο κλασικούς κυνηγούς στο αρχικό σχήμα; Δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

Επίσης ο κ. Βαλβέρδε προβληματίζεται για τη μεσαία γραμμή, με τον Ιμπαγάσανα έχει προβάδισμα για να ξεκινήσει αντί του Ντουντού στο πλάι του Μόιζες Ουρτάδο, που επειδή είναι ο μοναδικός «καθαρός» αμυντικός μέσος αναμένεται να ξεκινήσει μπροστά από τα στόπερ.

Η άλλη θέση-επιλογή του κ. Βαλβέρδε που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι αυτή του αριστερού μπακ. Εκεί όπου όλοι ανέμεναν ότι θα παίζει βασικός ο Ραούλ Μπράβο, αλλά τελικά έμεινε στον πάγκο χάριν του Γερμανού Χοσέ Χολέμπας. Ο 29χρονος ισπανός αριστεροπόδαρος μπακ θεωρείται πιο ταλαντούχος επιθετικά, σε αντίθεση με τον νεοαποκτηθέντα Γερμανό που παρουσιάζεται πιο προσηλωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ο Ολυμπιακός λογικά θέλει δημιουργία, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τους Ερυθρόλευκους που θα αγωνιστούν σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού το πρώτο που προσπαθεί να «περάσει» στους παίκτες του ο κ. Βαλβέρδε είναι ότι θα παίζουν αυτοί που προσπαθούν περισσότερο στις προπονήσεις.