Στην επίθεση ψάχνει το φάρμακο για τη γιατρειά του πληγωμένου Παναθηναϊκού ο τεχνικός της ομάδας κ. Νίκος Νιόπλιας. Ο 44χρονος προπονητής μετά τα αρνητικά αποτελέσματα με την Ξάνθη (1-1), την Μπαρτσελόνα (1-5) και την Καβάλα (2-2) προσπάθησε να ανεβάσει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές των Πρασίνων, αλλά κυρίως θέλησε να θίξει τον εγωισμό τους προκειμένου να αντιδράσουν θετικά εντός του γηπέδου στην αποψινή (19.30) αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι πύλες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν εφέτος για πρώτη φορά για τους οπαδούς του Τριφυλλιού (στην πρεμιέρα με την Ξάνθη ο τιμωρημένος Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στη Λεωφόρο κεκλεισμένων των θυρών), οι οποίοι προ ημερών έκαναν ρεκόρ στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας (30.091) και ο κοζανίτης τεχνικός θέλει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων με μια ευρεία νίκη και καλό ποδόσφαιρο.

Ο κόουτς Νιόπλιας προκειμένου να πετύχει την πρώτη από τις τρεις νίκες στις οποίες στοχεύει σε διάστημα επτά ημερών (απέναντι σε Πανιώνιο, Κοπεγχάγη και Εργοτέλη) προσανατολίζεται να παίξει με επιθετικό καρέ τους Λουίς Γκαρσία, Σωτήρη Νίνη, Σεμπάστιαν Λέτο και Τζιμπρίλ Σισέ. Ειδικά ο γάλλος σουπερστάρ, ο οποίος ήδη έχει σκοράρει τρία γκολ στο πρωτάθλημα, έχει μεγάλη ρέντα απέναντι στους Κυανέρυθρους καθώς κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν πέτυχε τέσσερα γκολ στις δύο νίκες του Παναθηναϊκού (με σκορ 2-1) τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στη Νέα Σμύρνη. Επειδή όμως το πρόβλημα των Πρασίνων εφέτος δεν εντοπίζεται στον Σισέ αλλά στη συνολική επιθετική λειτουργία της ομάδας, ο κ. Νιόπλιας ευελπιστεί ότι με την παρθενική παρουσία του Ισπανού Γκαρσία στην αρχική ενδεκάδα – στη θέση πίσω από τον γάλλο σέντερ φορ- το Τριφύλλι θα μπορέσει να γίνει πιο δημιουργικό και παραγωγικό.

Π έραν του Σισέ, θετική παράδοση εις βάρος του Πανιωνίου έχουν οι Πράσινοι συνολικά, καθώς έχουν επικρατήσει (εύκολα ή δύσκολα) και στις δέκα τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις με τους Κυανέρυθρους με απολογισμό 24-4 γκολ! Σημειωτέον ότι οι Νεοσμυρνιώτες την τελευταία φορά που κατάφεραν να αποσπάσουν τη νίκη (1-0) στην έδρα του Τριφυλλιού ήταν την περίοδο 2000-01 με γκολ του Ζίζι Ρόμπερτς !

Εν τω μεταξύ, από σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο θα λειτουργεί στις θύρες 35, 1, 2 και 3, που φιλοξενούν τους οργανωμένους οπαδούς, σύστημα ελέγχου της πρόσβασης με τουρνικέ. Οι Πράσινοι προέβησαν στην εν λόγω κίνηση προκειμένου να περιορίσουν φαινόμενα βίας που ενδεχομένως θα θέσουν σε κίνδυνο την ομάδα με πιθανή τιμωρία. Εξάλλου, χθες το μεσημέρι έφθασαν στην Αθήνα οι 18χρονοι νιγηριανοί άσοι Εμάνουελ Σάνι και Ογκένι Ονάζι, οι οποίοι θα δοκιμαστούν τις επόμενες ημέρες από τον Παναθηναϊκό.