Συνέχεια
Μέσα στο γενικότερο κλίμα πολιτικής όξυνσης ακούστηκε και μια φωνή συναίνεσης και ως τέτοια την καταγράφουμε. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Ανάπτυξης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προκήρυξη απο το υπουργείο Περιβάλλοντος του διαγωνισμού κατασκευής του αγωγού αερίου προς τη Μεγαλόπολη, αλλά και τη διασύνδεση του τουρκικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας με το ευρωπαϊκό.

* * *
«Τα δύο σημαντικά γεγονότα αποδεικνύουν ότι η χώρα μας μπορεί να υπερβεί την κρίση και να πάει μπροστά όταν η μια κυβέρνηση χτίζει στον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης» δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας των δύο χωρών διασυνδέθηκαν με γραμμή υψηλής τάσης στις 6 Αυγούστου 2007 σε συνέχεια Πρωτοκόλλου που υπέγραψε ο ίδιος στην Αγκυρα με τον τότε τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Μεχμέτ Γκιουλέρ. * * *
Σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο που θα έχει σημαντικές αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για όλη την Πελοπόννησο. Δεν γνωρίζουμε τη θέση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά για το θέμα, αλλά ελπίζουμε η συναίνεση που εκφράζει ο κ. Σιούφας να μην αποτελέσει αιτία για τη διαγραφή του.

Διαγωνισμός
Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την επιβράβευση και προώθηση της επιχειρηματικότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πέμπτη συνεχή χρονιά. * * *
Ετσι, για να ξαναβρούμε τη χαμένη μας επιχειρηματικότητα και για την προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής σε εθνικό επίπεδο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης (σκίτσο) προκήρυξε εθνικό διαγωνισμό, με καταληκτική ημερομηνία την 11η Οκτωβρίου 2010, για την αναγνώριση και επιβράβευση της αριστείας στην προώθηση της επιχειρηματικότητας σε τοπικό- περιφερειακό επίπεδο.

* * *
Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας, που φέρει τον τίτλο «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2011», είναι η ανάδειξη του «τοπικού» επιχειρηματικού παράγοντα, είτε πρόκειται για σημείο-κέντρο λήψης αποφάσεων είτε για πεδίο εφαρμογής πολιτικών. Οσοι πιστοί προσέλθετε.

Διπλός ρόλος
Μπορεί ο ρώσος μεγιστάνας κ. Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ να ελέγχει το 9,7% της Τράπεζας Κύπρου και να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, αφού ακολουθεί μόλις με 3% η Εκκλησία της Κύπρου, αλλά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι και πελάτης της τράπεζας εδώ και καιρό, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος κ. Α. Ηλιάδης .

* * *
Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις της τράπεζας στην Κύπρο από την αρχή του έτους ως τον Ιούνιο του 2010 αυξήθηκαν κατά 29% ή κατά 4,2 δισ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται και στη διαρροή καταθέσεων από την Ελλάδα, αλλά σίγουρα έχει βάλει το χεράκι του και ο Ντμίτρι.

Συνεργασία
Συνεχίζεται η στενή συνεργασία των τραπεζών με την Ελληνική Αστυνομία με στόχο την καταπολέμηση εγκληματικών ενεργειών που σχετίζονται με τις κάρτες πληρωμών. Τις προηγούμενες ημέρες η Visa διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο «Η απάτη μέσω καρτών πληρωμών στον 21ο αιώνα» .

* * *
Στόχος ήταν η ενίσχυση της κατάρτισης των στελεχών της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Visa Ηellas κ. Λ. Κασούμη, η δραστηριότητα της Visa τα τελευταία χρόνια βρίσκεται «επικεντρωμένη σε ενέργειες που στόχο έχουν τη διαφύλαξη των συναλλαγών με κάρτες».