O «Μακμπέτ», ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της τελευταίας, ώριμης περιόδου του Ευγένιου Ιονέσκο, ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τον θεατρικό Οργανισμό Νέος Λόγος. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν χθες και θα διαρκέσουν ως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Με αφορμή τον «Μακμπέθ» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Ιονέσκο εξαπολύει έναν ανελέητο πόλεμο σε κάθε μορφή εξουσίας χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα» του θεάτρου του παραλόγου, του οποίου υπήρξε εμβληματική μορφή. Γραμμένο το 1972, το έργο καταδικάζει συλλήβδην κάθε μορφή πολιτεύματος αφού, σύμφωνα με τον συγγραφέα, κάθε πολιτική θεωρία «πρακτικοποιείται» από ανθρώπους οι οποίοι μεθυσμένοι για εξουσία οδηγούν ακόμη και τις καλύτερες, τις δικαιότερες εξουσίες στην πλήρη αποτυχία.

Η παράσταση ανέβηκε πέρυσι από τον ίδιο θίασο στον ίδιο χώρο και η καλλιτεχνική επιτυχία που σημείωσε είχε ως αποτέλεσμα την επανάληψή της. Η σκηνοθεσία είναι του Φώτη Μακρή (ο οποίος επίσης παίζει), η μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Πάρη Μέξη, η μουσική επιμέλεια του Νίκου Βίττη και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση. Παίζουν οι Ευαγγελία Κακογιάννη, Στέλλα Κρούσκα, Διονύσης Μανουσάκης, Θεοδώρα Ντούσκα.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
η Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 132, Εξάρχεια, τηλ. 210

6453.330.

η Κάθε Παρασκευή (21.15), Σάββατο (21.15) και Κυριακή (19.15), ως τις 9.1.2011.

η Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 8 ευρώ, άνω των 65- φοιτητικό/νεανικό 14 ευρώ.